Járja körbe szállodánkat az otthonából!

Megnézem | >

3d

Fogászati szakellátások a Hotel Aurora****-ban!

content/blog/aurel/dsc_8395.jpg

Enni jót, jó helyen

            Eléggé korog már a pocakom, hiszen hosszú út áll mögöttem, így leugrom az étterembe. Úgyis javában ebédidő van már. Bence a földszintre irányított, hiszen itt tudom igénybe venni minden étkezésemet. Nem is késlekedem sokat, uccu neki, lakomázzunk!

Részletek | »

content/blog/aurel/dsc_7843.jpg

Átvettem a szobámat

            Megérkeztem a szobámhoz, itt állok az ajtó előtt és most izgulok. Ne hogy azt higyjétek, hogy félek bemenni a szobába. Nem! Ez az izgatottságom jele. A füleim csak úgy hegyesednek, a szőröm is beleborzong…

            Odateszem a kártyámat a szobám ajtajához, a kis fekete dobozhoz. Valami furcsa hangot adott ki, mintha kattant volna a ravasz a légpuskán. Egy zöld kis fény is kivillant… ez már biztos a szabad utat jelenti a számomra. Lenyomom a kilincset, azzal a mozdulattal már nyílik is a 101-es szobám ajtaja.

Részletek | »

content/blog/aurel/dsc_7181.jpg

Aurél megérkezett

Sziasztok! A nevem Aurél. 2016. május 3-án láttam meg a napvilágot a leghangulatosabb miskolctapolcai szálloda, a Hotel Aurora**** ablakain belül. Nehéz volt a választás, hiszen sok név közül kellett a hozzám legjobban passzoló, legsármosabb nevet kiválasztaniuk a kedves kollégáimnak.

Részletek | »
Array
(
  [0] => Array
    (
      [id] => 91
      [user_id] => 0
      [hu_HU] => Enni jót, jó helyen
      [hu_HU_url] => enni-jot-jo-helyen
      [hu_HU_text] => 

            Eléggé korog már a pocakom, hiszen hosszú út áll mögöttem, így leugrom az étterembe. Úgyis javában ebédidő van már. Bence a földszintre irányított, hiszen itt tudom igénybe venni minden étkezésemet. Nem is késlekedem sokat, uccu neki, lakomázzunk!


            A lépcsőn leérkezvén egy kedves hang szólít meg a recepciós pult mögül:

- Szia Aurél! Hogy tetszik a szobád?

- Szia Csenge! Nagyon kényelmes, szép, azt hiszem, kellően ki fogom tudni magam pihenni.

- Ennek örülök. Ha esetleg ebédelni szeretnél, az étteremben megtalálod azt, ami a fogadra való lesz. Jó étvágyat kívánok!

- Igen, pont azért jöttem, megyek is. Köszönöm szépen!

            Az étterembe belépvén nagy köszönés hallatszik. Tisztaság és egyszerűség vesz körül mindent. Az asztalok szépen megterítve várják a vendégeit. És még virág is ontja az illatát a terítékek között! Bár zene szól, ami a hangulatot még inkább fokozza. Kedvemre való!

Az étterem

            Birtokba is veszem az egyik asztalt az étterem legfényesebb sarkában. Sokat nem vártam, máris odalépett hozzám egy újabb ismerős arc:

- Szép Jó napot kívánok, Aurél! Meghoztam az étlapot, válassz kedvedre! Addig egy finom italt?

- Szervusz, kedves Nándi! Köszönöm szépen, azon leszek. Igen, szeretnék kérni egy koktélt, de rád bízom, hogy milyen legyen.

- Rendben, hozom máris!

            A koktél íze pompás, ami nem más, mint egy Cuba Libre. A kóla és a rum tökéletes íz világa csak úgy pezseg az ízlelőbimbóim között.  Hmmm… úgy érzem hamar el fog fogyni…

Cuba Libre

            Az étel választék olyan nagy, hogy alig tudok választani. Viszont, ha már lúd, akkor legyen kövér! Jön is a kolléga, elmondom neki az óhajomat.

- Sikerült választanod?

- Igen, sorolnám. Előételnek kérnék szépen egy Libamáj terrine-t, majd főételnek jöhet egy Báránycsülök. Desszertnek pedig kérek szépen egy Passion gyümölcskrémes ostyát.

- Köszönöm szépen a rendelést, máris készítjük.

            Alig dőltem hátra, már szólt is a csengő. Valóban gyorsan elkészült az első finomság.

            Libamáj terrine, vörösboros fügével és snidlinges brióssal. A terrine jelentése apróra vagdalt hozzávalókból készült hideg étel. Történetesen, libamáj ez az étel. Az íze leírhatatlan, kellőképpen ínycsiklandó és gusztusos. Most igazán kedvet kaptam a főételhez!

Libamáj terrine

            Ezek a kollégák tényleg nagyon gyorsak: a libamájat követően, nem sokkal érkezik a főétel.

            Rozmaringos báránycsülök grill zöldségekkel, puliszkával. A puliszka egy kukoricalisztből készült kásás étel, amit köretként kaptam. A rozmaring illata egyenesen bódító, hát még az íze! Teljes mámorban fürdök…

Báránycsülök

            Már igazán tele a pocakom, de azért a desszertnek még hagytam helyet.

            Passion gyümölcskrémmel töltött ostya. Hmmm, hát ez mennyei! Kellemesen habos, édes és krémes. Csak úgy futkároznak a különböző trópusi gyümölcsízek a számban!

Passion krémes ostya

            Az utolsó falat is lecsúszott a torkomon. Azt hiszem, dugig vagyok! Úgy érzem, nem csak a tányérok, de én sem férek el az asztalnál.

            Sandán mosolyogva, érkezik hozzám Nándi:

- Hogy ízlett az ebéd? – fordult felém bizakodva.

- Nagyon szépen köszönöm ezeket a falatokat. Azt hiszem, a mai vacsorát kihagyom, mert tele a bendőm! – nagy sóhajok közepette mormogtam.

- Kedves egészségedre váljék! Ezt az ebédet fogadd üdvözletünk jeléül, házunk ajándékaként.

- Megtisztelő fogadtatás, kérlek, add át az üdvözletem a séf úrnak!

            Felállva az asztaltól mancsot ráztunk és elindultam a lift felé. Azt hiszem, a mai alvás igazán édes lesz.

            A lift melletti ablakon csak úgy cikáznak a fények. Kíváncsivá tettek ezek a színek, betekintek eme a titokzatos helyre.

            Odasüss, ez a wellness részleg! Szunya után feltétlen kipróbálom. Ne hagyjatok magamra akkor sem!

[hu_HU_title] => Enni jót, jó helyen [hu_HU_metakey] => Aurél, szálloda, aurora, étterem, betekintés, bemutatás, mackó, kabala, a la carte, ebéd [hu_HU_metadescription] => Eszem egy jót, tarts velem az étterembe! [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 53 [categorie] => Array ( [0] => 8 ) [date] => 2019-08-16 13:38:57 [date_public] => 2019-08-15 [date_start] => 2019-08-15 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/aurel/dsc_8395.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 3 [related] => [menu_url] => ) [1] => Array ( [id] => 90 [user_id] => 0 [hu_HU] => Átvettem a szobámat [hu_HU_url] => atvettem-a-szobamat [hu_HU_text] =>

            Megérkeztem a szobámhoz, itt állok az ajtó előtt és most izgulok. Ne hogy azt higyjétek, hogy félek bemenni a szobába. Nem! Ez az izgatottságom jele. A füleim csak úgy hegyesednek, a szőröm is beleborzong…

            Odateszem a kártyámat a szobám ajtajához, a kis fekete dobozhoz. Valami furcsa hangot adott ki, mintha kattant volna a ravasz a légpuskán. Egy zöld kis fény is kivillant… ez már biztos a szabad utat jelenti a számomra. Lenyomom a kilincset, azzal a mozdulattal már nyílik is a 101-es szobám ajtaja.


Csak állok és gyönyörködöm...

Ez a szoba hatalmas. Ide az egész családom befér.

            Az első helyiség, ahol állok, az előszoba vagy belépő- ki hogy hívja-, nekem csak a mancs törlő helyem. Jól rendbe is szedem gyorsan a tappancsom, nehogy a szobalányok mérgesek legyenek rám a sár miatt.

            Hirtelen felkapom a fejem, egy ajtó néz velem szembe. Óvatosan, de benyitok: teljes sötétség borítja. Valami kis helyiség ez is, de ez biztos, hogy nem az alvásra lett kitalálva. Hohohó, hát ez a fürdőszoba! Az egyik falon teljes szélességben tükör, a másik oldalon zuhanyzó. A sarokban az illemhely. És még szappan is van benne: az illatom is újra a régi lesz!

Sármos egy ürge vagyok én!

            Ki is jövök a fürdőszobából, hogy szemügyre vegyem végre az ágyamat. Minden az élére van vasalva, szépen meghajtogatva, jól felrázva a párna és a paplan is, úgy látom, nem fogok fázni, ha elszenderedem. Odasüss, még egy hattyú pár is berepült hozzám….. Nyugalom, csak törülköző volt! Ezek a szobalányok nagyon aranyosak, hogy ezzel fogadtak. Meg is hozták az étvágyamat, valamit valóban nassolnom kellene… Hmmm, nemsokára meg is látogatom az éttermet. Ám előbb inkább felfedezem még a szobám többi részét is.   

A haverokkal

            Hátat fordítok az ágyamnak, a falon egy nagy televízió van. Este bekapcsolom majd és nézem a National Geography-t, hátha látom a haverjaimat 1-2 percre.

            Nicsak, egy újabb ajtó. Miket rejt még ez a szoba? Benyitok már ide is, hátha egy meglepetés vár. Jééé, egy kanapé! Meg is van ágyazva. Itt is kényelmesen el fogok tudni nyújtózni!

Igen kényelmes ez az ágy...

            Ennyi pihenésnek ki tud ellenállni? Mielőtt elalszom, megyek és eszem valami finomat. Tartsatok velem, megyek az étterembe!

[hu_HU_title] => Átvettem a szobámat [hu_HU_metakey] => Aurél, szálloda, aurora, szoba, betekintés, bemutatás, mackó, kabala [hu_HU_metadescription] => Átvettem a szobakártyám, gyere és fedezzük fel együtt a szobámat! [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 101 [categorie] => Array ( [0] => 8 ) [date] => 2019-07-18 15:24:42 [date_public] => 2019-07-17 [date_start] => 2019-07-17 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/aurel/dsc_7843.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [2] => Array ( [id] => 88 [user_id] => 0 [hu_HU] => Érkezés a szállodába [hu_HU_url] => erkezes-a-szallodaba [hu_HU_text] =>

Úgy érzem, van mit mesélnem, hiszen ezt Nektek is látnotok kell.


            Lassan, egyesével lépkedem fel az amúgy is alacsony lépcsőkön, hogy minél jobban szemügyre tudjam venni az épületet kívülről. Nyár van, zöldellik minden, a tuják is már nagyra nőttek.

Megérkeztem

            Hohó, hát van terasz is! Ezt minél hamarabb ki kell próbálnom! Úgyis jól esne egy jó kis ebéd.

Belépek az ajtón, máris egy kedves arc fogad. Mosolyogva szólít meg:

- Szia, Aurél! Üdvözöllek újra a szállodánkban! Miben segíthetek neked?

- Szia Bence! Köszönöm szépen a fogadtatást, jó újra itthon lenni.

- Állok a rendelkezésedre!

- Szuper! Szeretnék bejelentkezni, mert van egy foglalásom hozzátok.

- Igen, látom is. Adok egy regisztrációs lapot, kérlek, ezt töltsd ki, szeretnénk frissíteni az adataidat.

- Persze, minden további nélkül.

  Töltöm a regisztrációs lapot         

Nekifogtam hát!

A kitöltés után Bence megköszönte, majd nagyon részletes információkat adott minden egyéb, házon belüli tudnivalóról:

- A szobád az első emeleten található, melynek száma a 101-es lesz. A foglalásod félpanziós ellátást tartalmaz, mely a vacsorát és a reggelit foglalja magába. A vacsorát 18:00 és 20:00 óra, illetve a reggelit 07:00 és 10:00 között tudod majd igénybe venni. A wellness részlegünk pedig a reggeli óráktól egészen 22:00-ig tart nyitva. A wifi jelszavát a kártyatartó hátoldalán találod meg. Ha bármi kérdésed lenne, fordulj felénk bizalommal, hiszen mi éjjel- nappal megtalálhatóan vagyunk a recepción. Érezd jól magad!

Bence információi

- Nagyon szépen köszönöm! – magamhoz vettem a szoba kártyát és elindultam a lift felé.

            Most megyek, megnézem a szobámat. Onnan sem hagyom ki a bejelentkezést!

Fent találkozunk

[hu_HU_title] => Érkezés a szállodába [hu_HU_metakey] => Aurél, szálloda, érkezés, bejelentkezés, aurora, hotel [hu_HU_metadescription] => Megérkeztem a szállodába. Gyere, fedezzük fel együtt! [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 231 [categorie] => Array ( [0] => 8 ) [date] => 2019-06-14 12:48:30 [date_public] => 2019-06-14 [date_start] => 2019-06-14 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/aurel/dsc_7195.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [3] => Array ( [id] => 85 [user_id] => 0 [hu_HU] => Aurél megérkezett [hu_HU_url] => aurel-megerkezett [hu_HU_text] =>

Sziasztok! A nevem Aurél. 2016. május 3-án láttam meg a napvilágot a leghangulatosabb miskolctapolcai szálloda, a Hotel Aurora**** ablakain belül. Nehéz volt a választás, hiszen sok név közül kellett a hozzám legjobban passzoló, legsármosabb nevet kiválasztaniuk a kedves kollégáimnak.


Végül a Boriszt, az Aurokkót, az Aurorajmundot, az Auróbertet, az Aurókust, az Aurobinzont és az Aurolfot felülmúlva, toronymagasan az Aurél kapta a legtöbb szavazatot. Megmondom őszintén, nekem is tetszik a név, hiszen a kis pocakom, a fülem és a széles mosolyom is arra utal, hogy ez a név a lehető legjobb jellemzőbb rám, amit adhattak. Az Aurél név jelentése is ezt tükrözi, hiszen eredetéből fakadóan aranyos, drága és bájos lehet e név viselője. Óóó, mintha csak nekem találták volna ki ezt a nevet!

Akkoriban még csak a terveimmel készült néhány izgalmas fotó, amellyel sikerült egy-két mozzanatot megörökíteni és megmutatni eme szálloda színes hétköznapjaiból. Azonban, egy pár hónapos pályafutásom után, hirtelen soknak ítéltem meg a munkát és bevetettem a hetedhét országon át tartó szunyát. Az alvásom végig ölelte a felújítási munkálatok sokaságát, az új konferenciatermünkmélygarázsunk és plusz 14 szobánk kiépítését, a teraszunk megszépítését és még sok egyéb más fontos folyamatot. Mire felébredtem, nem csak én születtem újjá, hanem szinte az egész szálloda- és annak környezete is. Minden megszépült, kibővült, megfiatalodott. Csak ámultam és bámultam, hogy valóban jó helyen járok és ez a Hotel Aurora****?

Hát ez az épület gyönyörű lett!

Rögvest elkezdtek dolgozni az agyam fogaskerekei, hogy mégis, hogy a csudába tudnék én újra beilleszkedni ebbe a jól összehangolt környezetbe, egy jól összekovácsolt csapat tagjai közé. Majd jött az ötlet: blogot kellene írni! Csak úgy szárnyaltak az ötleteim, hogy mit, s hogyan tudnék megmutatni az Aurorából, mibe érdemes bővebben belenéznem, mit lenne jó egy kicsit közelebbről szemügyre vennem, hogy mélyebb benyomást tudjak tenni a már visszajáró- illetve a leendő vendégeinkre.

Boldog vagyok, hogy végre itt lehetek!

Örömmel jelentem, hát itt vagyok! Megjött Aurél, a legcukibb és egyben legsármosabb maci, akit Miskolctapolcán láthatsz. Jöttem, hogy tövéről hegyére bemutassam nektek a Hotel Aurora**** egészét. Kövessetek figyelemmel, hiszen időről időre fogok jelentkezni, hogy minél közelebbi oldaláról tudjam nektek bemutatni az egész szállodát és annak működését!

[hu_HU_title] => Aurél megérkezett [hu_HU_metakey] => Aurél, szálloda, blog, wellness, megérkezett, maci, barna, cuki, legsármosabb [hu_HU_metadescription] => Sziasztok! Aurél vagyok. Jelentem újra itt vagyok, kipihenten, felfrissülve azért, hogy bemutassam nektek a Hotel Aurora**** működését és annak csodás környezetét. Tartsatok velem! [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 380 [categorie] => Array ( [0] => 8 ) [date] => 2019-05-21 07:30:16 [date_public] => 2019-05-21 [date_start] => 2019-05-21 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/aurel/dsc_7181.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) )

Szeretne elsőként értesülni a legjobb csomagajánlatainkról és szeretné otthon is elkészíteni az éttermünk étlapján szereplő ételeket?


Iratkozzon fel hírlevelünkre, így nem csak elsőként értesülhet a legkedvezőbb ajánlatainkról, hanem azonnal elküldjük önnek a Chef-ünk ajánlatával készült legjobb Hotel Aurora**** recepteket, hogy otthon is elkészíthesse azokat.Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca