Járja körbe szállodánkat az otthonából!

Megnézem | >

3d

Fogászati szakellátások a Hotel Aurora****-ban!

content/blog/aurel/aurel-wellness/aurel-wellness-4.jpg

Irány lubickolni!

A kiadós ebéd utáni alvásból felkelve, úgy érzem, üdítő lesz élvezni a medencék habjait. Ha jól rémlik, a recepciótól nem messze találom a wellness részleget. Biztos, ami biztos, megyek és megkérdezem.

Részletek | »

content/blog/aurel/aurel-etterem/aurel-etterem-6.jpg

Enni jót, jó helyen

            Eléggé korog már a pocakom, hiszen hosszú út áll mögöttem, így leugrom az étterembe. Úgyis javában ebédidő van már. Bence a földszintre irányított, hiszen itt tudom igénybe venni minden étkezésemet. Nem is késlekedem sokat, uccu neki, lakomázzunk!

Részletek | »

content/blog/aurel/aurel-szoba/aurel-szoba-2.jpg

Átvettem a szobámat

            Megérkeztem a szobámhoz, itt állok az ajtó előtt és most izgulok. Ne hogy azt higyjétek, hogy félek bemenni a szobába. Nem! Ez az izgatottságom jele. A füleim csak úgy hegyesednek, a szőröm is beleborzong…

Részletek | »

content/blog/aurel/aurel-erkezik/aurel-erk-4.jpg

Aurél megérkezett

Sziasztok! A nevem Aurél. 2016. május 3-án láttam meg a napvilágot a leghangulatosabb miskolctapolcai szálloda, a Hotel Aurora**** ablakain belül. Nehéz volt a választás, hiszen sok név közül kellett a hozzám legjobban passzoló, legsármosabb nevet kiválasztaniuk a kedves kollégáimnak.

Részletek | »
Array
(
  [0] => Array
    (
      [id] => 92
      [user_id] => 0
      [hu_HU] => Irány lubickolni!
      [hu_HU_url] => irany-lubickolni
      [hu_HU_text] => 

A kiadós ebéd utáni alvásból felkelve, úgy érzem, üdítő lesz élvezni a medencék habjait. Ha jól rémlik, a recepciótól nem messze találom a wellness részleget. Biztos, ami biztos, megyek és megkérdezem.


Belebújtam a fürdőnacimba, a vállamra csaptam a törülközőmet és célba vettem a fürdőrészleget.

A liftbe belépve eszembe jutott, ahogy Bence említette, ha szeretnék, szauna lepedőt is kapok. Csak kérnem kell a recepción. Így is tettem. Egy újabb mosolygós arc fogadott a pult mögött:

- Szia, Aurél! Örülök, hogy látlak. Miben segíthetek?

- Szia, Anett! Szeretnék kérni egy szauna lepedőt, mert lubickolni vágyom!

- Kérésed számomra parancs, máris hozom.


Ugyanazzal a mosollyal és lendülettel meg is kaptam a kendőt… akarom mondani lepedőt. Illedelmesen megköszöntem, azt is a vállamra hajítottam és elindultam a huncut sötétség folyosóján. Hasonló remegés fogott el, mint amikor átvettem a várva várt szobámat. Már minden porcikám a vizet várja!

Ahogy belépek az ajtón, csak a víz csobogása hallatszik. Hmm… ez nem is csobogás, hanem a buborék áradat zubogása. Mintha az erdő legmélyén lennék, a kedvenc forrásom mellett.  Inni ugyan nem lehet belőle, de már a hangja miatt érzem úgy, hogy minél hamarabb ki kell, hogy próbáljam. Nocsak, itt a jakuzzi medence. A hőfoka kellemes, de nem túl meleg.  A lemenő nap fénye csak úgy cikázik a buborékok által megemelkedett víz színén. Hmm… mennyei ez a dögöny a hátamnak!

Jó néhány perc után tova lettek a buborékok. Biztos, nekik is kell egy kis pihenő, hogy újra a vendégek kedvében tudjanak járni, ha a masszázs elemekre vágynak. Addig áthuppanok az úszómedencébe, hogy lehűtsem magam. Ez a víz már egy picit hűvösebb. Mint a forrás vize: kellemesen frissítő. Úszom egyet! Remélem, nem pancsolom ki az összes vizet a mederből.

Már eléggé ellazítottam magam, megyek hát, lekukkantok az alagsori részbe szaunázni egyet. A lépcsőn, lassan lépkedve lefelé, egyre sötétebb helyiségben találom magam. Megnyugtató csend uralkodik itt.  Virágok a falon, pihenő ágyak mindenhol.  A díszítő elemekkel szemközti falon nagy barna, átlátszó üveggel elzárt odú található. Nagyon meleg árad innen. Hát persze, ez a finn szauna! Be is húzódom 15 percre, hogy ez a meleg átjárja minden elernyedt porcikámat. 

A szaunázás végeztével gyorsan lehűtöm magam a zuhany alatt, nehogy a meleg hevében valami furcsaság történjen velem. Tusolás közben figyelmes lettem egy másik, sokkal kisebb helyiségre. Hasonlít a finn szauna odújára: ugyanolyan barna, átlátszó üveges ajtaja van...

Két szauna lenne?  Egy ismerős, kedves arc pont a segítségemre akad, meg is kérdezem tőle:

- Szia, Csenge! Lehet egy kérdésem?

- Szia, Aurél! Persze, akár kettő is.

- Meg tudnád nekem mondani, hogy ez a helyiség milyen szolgáltatást tud nyújtani nekem?

- Ez az infra kabinunk. Ez is szauna, de mégis más. A finn szaunától eltérően, itt nem a levegő melegszik fel és, ezáltal a testünk, hanem közvetlenül a bőrünk alatti szövetek, ezért jóval alacsonyabb hőmérsékleten is megizzasztja a felhasználóját, körülbelül 45 és 60 fok között üzemel.

- Így már értem. Jól látom, hogy ez kisebb férőhelyes, mint a másik?

- Igen, ez jóval kisebb. Ide maximum 3 vendég fér be.

- Ohh… akkor az én pocakom egyedül elfoglalná a másik két vendég helyét is. Inkább kihagyom most ezt az élvezetet. Nagyon szépen köszönöm az információt!

- Igazán nincs mit, máskor is!

Ezzel kettéválnak az útjaink Csengével. Azonban, egy rövid pillanat alatt végig futott rajtam az a gondolat: ha már így el vagyok lazítva, az erdei botorkálások okozta görcseimet is ki kellene kúráltatni. Pillanatok alatt utána szóltam ennek a bájos hölgynek:

- Csenge! Van még mára szabad időpontod?

- Mára már sajnos betelt minden szabad helyem. Viszont holnapra nagyon szívesen nézek neked. Gyere, és a recepción egyeztetünk egyet!

Szinte karöltve, örömteli csevegés közepette felbattyogtunk Anetthez a recepcióra és holnapra kaptam egy kellemes masszázsra időpontot.

Tartsatok velem oda is! Ezt a páratlan élményt kár lenne kihagyni!

[hu_HU_title] => Irány lubickolni! [hu_HU_metakey] => Aurél, szálloda, aurora, wellness, betekintés, bemutatás, mackó, kabala, jakuzzi, medence, szauna [hu_HU_metadescription] => Nem voltál még a wellness részlegünkben? Gyere és látogasd meg velem! [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 199 [categorie] => Array ( [0] => 8 ) [date] => 2019-09-19 13:58:56 [date_public] => 2019-09-18 [date_start] => 2019-09-18 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/aurel/aurel-wellness/aurel-wellness-4.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 3 [related] => [menu_url] => ) [1] => Array ( [id] => 91 [user_id] => 0 [hu_HU] => Enni jót, jó helyen [hu_HU_url] => enni-jot-jo-helyen [hu_HU_text] =>

            Eléggé korog már a pocakom, hiszen hosszú út áll mögöttem, így leugrom az étterembe. Úgyis javában ebédidő van már. Bence a földszintre irányított, hiszen itt tudom igénybe venni minden étkezésemet. Nem is késlekedem sokat, uccu neki, lakomázzunk!


            A lépcsőn leérkezvén egy kedves hang szólít meg a recepciós pult mögül:

- Szia Aurél! Hogy tetszik a szobád?

- Szia Csenge! Nagyon kényelmes, szép, azt hiszem, kellően ki fogom tudni magam pihenni.

- Ennek örülök. Ha esetleg ebédelni szeretnél, az étteremben megtalálod azt, ami a fogadra való lesz. Jó étvágyat kívánok!

- Igen, pont azért jöttem, megyek is. Köszönöm szépen!

            Az étterembe belépvén nagy köszönés hallatszik. Tisztaság és egyszerűség vesz körül mindent. Az asztalok szépen megterítve várják a vendégeit. És még virág is ontja az illatát a terítékek között! Bár zene szól, ami a hangulatot még inkább fokozza. Kedvemre való!

            Birtokba is veszem az egyik asztalt az étterem legfényesebb sarkában. Sokat nem vártam, máris odalépett hozzám egy újabb ismerős arc:

- Szép Jó napot kívánok, Aurél! Meghoztam az étlapot, válassz kedvedre! Addig egy finom italt?

- Szervusz, kedves Nándi! Köszönöm szépen, azon leszek. Igen, szeretnék kérni egy koktélt, de rád bízom, hogy milyen legyen.

- Rendben, hozom máris!

            A koktél íze pompás, ami nem más, mint egy Cuba Libre. A kóla és a rum tökéletes íz világa csak úgy pezseg az ízlelőbimbóim között.  Hmmm… úgy érzem hamar el fog fogyni…

            Az étel választék olyan nagy, hogy alig tudok választani. Viszont, ha már lúd, akkor legyen kövér! Jön is a kolléga, elmondom neki az óhajomat.

- Sikerült választanod?

- Igen, sorolnám. Előételnek kérnék szépen egy Libamáj terrine-t, majd főételnek jöhet egy Báránycsülök. Desszertnek pedig kérek szépen egy Passion gyümölcskrémes ostyát.

- Köszönöm szépen a rendelést, máris készítjük.

            Alig dőltem hátra, már szólt is a csengő. Valóban gyorsan elkészült az első finomság.

            Libamáj terrine, vörösboros fügével és snidlinges brióssal. A terrine jelentése apróra vagdalt hozzávalókból készült hideg étel. Történetesen, libamáj ez az étel. Az íze leírhatatlan, kellőképpen ínycsiklandó és gusztusos. Most igazán kedvet kaptam a főételhez!

            Ezek a kollégák tényleg nagyon gyorsak: a libamájat követően, nem sokkal érkezik a főétel.

            Rozmaringos báránycsülök grill zöldségekkel, puliszkával. A puliszka egy kukoricalisztből készült kásás étel, amit köretként kaptam. A rozmaring illata egyenesen bódító, hát még az íze! Teljes mámorban fürdök…

            Már igazán tele a pocakom, de azért a desszertnek még hagytam helyet.

            Passion gyümölcskrémmel töltött ostya. Hmmm, hát ez mennyei! Kellemesen habos, édes és krémes. Csak úgy futkároznak a különböző trópusi gyümölcsízek a számban!

            Az utolsó falat is lecsúszott a torkomon. Azt hiszem, dugig vagyok! Úgy érzem, nem csak a tányérok, de én sem férek el az asztalnál.

            Sandán mosolyogva, érkezik hozzám Nándi:

- Hogy ízlett az ebéd? – fordult felém bizakodva.

- Nagyon szépen köszönöm ezeket a falatokat. Azt hiszem, a mai vacsorát kihagyom, mert tele a bendőm! – nagy sóhajok közepette mormogtam.

- Kedves egészségedre váljék! Ezt az ebédet fogadd üdvözletünk jeléül, házunk ajándékaként.

- Megtisztelő fogadtatás, kérlek, add át az üdvözletem a séf úrnak!

            Felállva az asztaltól mancsot ráztunk és elindultam a lift felé. Azt hiszem, a mai alvás igazán édes lesz.

            A lift melletti ablakon csak úgy cikáznak a fények. Kíváncsivá tettek ezek a színek, betekintek eme a titokzatos helyre.

            Odasüss, ez a wellness részleg! Szunya után feltétlen kipróbálom. Ne hagyjatok magamra akkor sem!

[hu_HU_title] => Enni jót, jó helyen [hu_HU_metakey] => Aurél, szálloda, aurora, étterem, betekintés, bemutatás, mackó, kabala, a la carte, ebéd [hu_HU_metadescription] => Eszem egy jót, tarts velem az étterembe! [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 927 [categorie] => Array ( [0] => 8 ) [date] => 2019-08-16 13:38:57 [date_public] => 2019-08-15 [date_start] => 2019-08-15 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/aurel/aurel-etterem/aurel-etterem-6.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 3 [related] => [menu_url] => ) [2] => Array ( [id] => 90 [user_id] => 0 [hu_HU] => Átvettem a szobámat [hu_HU_url] => atvettem-a-szobamat [hu_HU_text] =>

            Megérkeztem a szobámhoz, itt állok az ajtó előtt és most izgulok. Ne hogy azt higyjétek, hogy félek bemenni a szobába. Nem! Ez az izgatottságom jele. A füleim csak úgy hegyesednek, a szőröm is beleborzong…


            Odateszem a kártyámat a szobám ajtajához, a kis fekete dobozhoz. Valami furcsa hangot adott ki, mintha kattant volna a ravasz a légpuskán. Egy zöld kis fény is kivillant… ez már biztos a szabad utat jelenti a számomra. Lenyomom a kilincset, azzal a mozdulattal már nyílik is a 101-es szobám ajtaja.

Ez a szoba hatalmas. Ide az egész családom befér.

            Az első helyiség, ahol állok, az előszoba vagy belépő- ki hogy hívja-, nekem csak a mancs törlő helyem. Jól rendbe is szedem gyorsan a tappancsom, nehogy a szobalányok mérgesek legyenek rám a sár miatt.

            Hirtelen felkapom a fejem, egy ajtó néz velem szembe. Óvatosan, de benyitok: teljes sötétség borítja. Valami kis helyiség ez is, de ez biztos, hogy nem az alvásra lett kitalálva. Hohohó, hát ez a fürdőszoba! Az egyik falon teljes szélességben tükör, a másik oldalon zuhanyzó. A sarokban az illemhely. És még szappan is van benne: az illatom is újra a régi lesz!

            Ki is jövök a fürdőszobából, hogy szemügyre vegyem végre az ágyamat. Minden az élére van vasalva, szépen meghajtogatva, jól felrázva a párna és a paplan is, úgy látom, nem fogok fázni, ha elszenderedem. Odasüss, még egy hattyú pár is berepült hozzám….. Nyugalom, csak törülköző volt! Ezek a szobalányok nagyon aranyosak, hogy ezzel fogadtak. Meg is hozták az étvágyamat, valamit valóban nassolnom kellene… Hmmm, nemsokára meg is látogatom az éttermet. Ám előbb inkább felfedezem még a szobám többi részét is.   

            Hátat fordítok az ágyamnak, a falon egy nagy televízió van. Este bekapcsolom majd és nézem a National Geography-t, hátha látom a haverjaimat 1-2 percre.

            Nicsak, egy újabb ajtó. Miket rejt még ez a szoba? Benyitok már ide is, hátha egy meglepetés vár. Jééé, egy kanapé! Meg is van ágyazva. Itt is kényelmesen el fogok tudni nyújtózni!

            Ennyi pihenésnek ki tud ellenállni? Mielőtt elalszom, megyek és eszem valami finomat. Tartsatok velem, megyek az étterembe!

[hu_HU_title] => Átvettem a szobámat [hu_HU_metakey] => Aurél, szálloda, aurora, szoba, betekintés, bemutatás, mackó, kabala [hu_HU_metadescription] => Átvettem a szobakártyám, gyere és fedezzük fel együtt a szobámat! [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 188 [categorie] => Array ( [0] => 8 ) [date] => 2019-07-18 15:24:42 [date_public] => 2019-07-17 [date_start] => 2019-07-17 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/aurel/aurel-szoba/aurel-szoba-2.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [3] => Array ( [id] => 88 [user_id] => 0 [hu_HU] => Érkezés a szállodába [hu_HU_url] => erkezes-a-szallodaba [hu_HU_text] =>

Úgy érzem, van mit mesélnem, hiszen ezt Nektek is látnotok kell.


            Lassan, egyesével lépkedem fel az amúgy is alacsony lépcsőkön, hogy minél jobban szemügyre tudjam venni az épületet kívülről. Nyár van, zöldellik minden, a tuják is már nagyra nőttek.

            Hohó, hát van terasz is! Ezt minél hamarabb ki kell próbálnom! Úgyis jól esne egy jó kis ebéd.

Belépek az ajtón, máris egy kedves arc fogad. Mosolyogva szólít meg:

- Szia, Aurél! Üdvözöllek újra a szállodánkban! Miben segíthetek neked?

- Szia Bence! Köszönöm szépen a fogadtatást, jó újra itthon lenni.

- Állok a rendelkezésedre!

- Szuper! Szeretnék bejelentkezni, mert van egy foglalásom hozzátok.

- Igen, látom is. Adok egy regisztrációs lapot, kérlek, ezt töltsd ki, szeretnénk frissíteni az adataidat.

- Persze, minden további nélkül.

          

Nekifogtam hát!

A kitöltés után Bence megköszönte, majd nagyon részletes információkat adott minden egyéb, házon belüli tudnivalóról:

- A szobád az első emeleten található, melynek száma a 101-es lesz. A foglalásod félpanziós ellátást tartalmaz, mely a vacsorát és a reggelit foglalja magába. A vacsorát 18:00 és 20:00 óra, illetve a reggelit 07:00 és 10:00 között tudod majd igénybe venni. A wellness részlegünk pedig a reggeli óráktól egészen 22:00-ig tart nyitva. A wifi jelszavát a kártyatartó hátoldalán találod meg. Ha bármi kérdésed lenne, fordulj felénk bizalommal, hiszen mi éjjel- nappal megtalálhatóan vagyunk a recepción. Érezd jól magad!


- Nagyon szépen köszönöm! – magamhoz vettem a szoba kártyát és elindultam a lift felé.

            Most megyek, megnézem a szobámat. Onnan sem hagyom ki a bejelentkezést!

[hu_HU_title] => Érkezés a szállodába [hu_HU_metakey] => Aurél, szálloda, érkezés, bejelentkezés, aurora, hotel [hu_HU_metadescription] => Megérkeztem a szállodába. Gyere, fedezzük fel együtt! [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 304 [categorie] => Array ( [0] => 8 ) [date] => 2019-06-14 12:48:30 [date_public] => 2019-06-14 [date_start] => 2019-06-14 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/aurel/aurel-becsekkol/aurel-becsekk-2.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [4] => Array ( [id] => 85 [user_id] => 0 [hu_HU] => Aurél megérkezett [hu_HU_url] => aurel-megerkezett [hu_HU_text] =>

Sziasztok! A nevem Aurél. 2016. május 3-án láttam meg a napvilágot a leghangulatosabb miskolctapolcai szálloda, a Hotel Aurora**** ablakain belül. Nehéz volt a választás, hiszen sok név közül kellett a hozzám legjobban passzoló, legsármosabb nevet kiválasztaniuk a kedves kollégáimnak.


Végül a Boriszt, az Aurokkót, az Aurorajmundot, az Auróbertet, az Aurókust, az Aurobinzont és az Aurolfot felülmúlva, toronymagasan az Aurél kapta a legtöbb szavazatot. Megmondom őszintén, nekem is tetszik a név, hiszen a kis pocakom, a fülem és a széles mosolyom is arra utal, hogy ez a név a lehető legjobb jellemzőbb rám, amit adhattak. Az Aurél név jelentése is ezt tükrözi, hiszen eredetéből fakadóan aranyos, drága és bájos lehet e név viselője. Óóó, mintha csak nekem találták volna ki ezt a nevet!

Akkoriban még csak a terveimmel készült néhány izgalmas fotó, amellyel sikerült egy-két mozzanatot megörökíteni és megmutatni eme szálloda színes hétköznapjaiból. Azonban, egy pár hónapos pályafutásom után, hirtelen soknak ítéltem meg a munkát és bevetettem a hetedhét országon át tartó szunyát. Az alvásom végig ölelte a felújítási munkálatok sokaságát, az új konferenciatermünkmélygarázsunk és plusz 14 szobánk kiépítését, a teraszunk megszépítését és még sok egyéb más fontos folyamatot. Mire felébredtem, nem csak én születtem újjá, hanem szinte az egész szálloda- és annak környezete is. Minden megszépült, kibővült, megfiatalodott. Csak ámultam és bámultam, hogy valóban jó helyen járok és ez a Hotel Aurora****?

Rögvest elkezdtek dolgozni az agyam fogaskerekei, hogy mégis, hogy a csudába tudnék én újra beilleszkedni ebbe a jól összehangolt környezetbe, egy jól összekovácsolt csapat tagjai közé. Majd jött az ötlet: blogot kellene írni! Csak úgy szárnyaltak az ötleteim, hogy mit, s hogyan tudnék megmutatni az Aurorából, mibe érdemes bővebben belenéznem, mit lenne jó egy kicsit közelebbről szemügyre vennem, hogy mélyebb benyomást tudjak tenni a már visszajáró- illetve a leendő vendégeinkre.

Örömmel jelentem, hát itt vagyok! Megjött Aurél, a legcukibb és egyben legsármosabb maci, akit Miskolctapolcán láthatsz. Jöttem, hogy tövéről hegyére bemutassam nektek a Hotel Aurora**** egészét. Kövessetek figyelemmel, hiszen időről időre fogok jelentkezni, hogy minél közelebbi oldaláról tudjam nektek bemutatni az egész szállodát és annak működését!

[hu_HU_title] => Aurél megérkezett [hu_HU_metakey] => Aurél, szálloda, blog, wellness, megérkezett, maci, barna, cuki, legsármosabb [hu_HU_metadescription] => Sziasztok! Aurél vagyok. Jelentem újra itt vagyok, kipihenten, felfrissülve azért, hogy bemutassam nektek a Hotel Aurora**** működését és annak csodás környezetét. Tartsatok velem! [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 435 [categorie] => Array ( [0] => 8 ) [date] => 2019-05-21 07:30:16 [date_public] => 2019-05-21 [date_start] => 2019-05-21 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/aurel/aurel-erkezik/aurel-erk-4.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) )

Szeretne elsőként értesülni a legjobb csomagajánlatainkról és szeretné otthon is elkészíteni az éttermünk étlapján szereplő ételeket?


Iratkozzon fel hírlevelünkre, így nem csak elsőként értesülhet a legkedvezőbb ajánlatainkról, hanem azonnal elküldjük önnek a Chef-ünk ajánlatával készült legjobb Hotel Aurora**** recepteket, hogy otthon is elkészíthesse azokat.Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca