Járja körbe szállodánkat az otthonából!

Megnézem | >

3d

Enni jót, jó helyen

            Eléggé korog már a pocakom, hiszen hosszú út áll mögöttem, így leugrom az étterembe. Úgyis javában ebédidő van már. Bence a földszintre irányított, hiszen itt tudom igénybe venni minden étkezésemet. Nem is késlekedem sokat, uccu neki, lakomázzunk!

            A lépcsőn leérkezvén egy kedves hang szólít meg a recepciós pult mögül:

- Szia Aurél! Hogy tetszik a szobád?

- Szia Csenge! Nagyon kényelmes, szép, azt hiszem, kellően ki fogom tudni magam pihenni.

- Ennek örülök. Ha esetleg ebédelni szeretnél, az étteremben megtalálod azt, ami a fogadra való lesz. Jó étvágyat kívánok!

- Igen, pont azért jöttem, megyek is. Köszönöm szépen!

            Az étterembe belépvén nagy köszönés hallatszik. Tisztaság és egyszerűség vesz körül mindent. Az asztalok szépen megterítve várják a vendégeit. És még virág is ontja az illatát a terítékek között! Bár zene szól, ami a hangulatot még inkább fokozza. Kedvemre való!

            Birtokba is veszem az egyik asztalt az étterem legfényesebb sarkában. Sokat nem vártam, máris odalépett hozzám egy újabb ismerős arc:

- Szép Jó napot kívánok, Aurél! Meghoztam az étlapot, válassz kedvedre! Addig egy finom italt?

- Szervusz, kedves Nándi! Köszönöm szépen, azon leszek. Igen, szeretnék kérni egy koktélt, de rád bízom, hogy milyen legyen.

- Rendben, hozom máris!

            A koktél íze pompás, ami nem más, mint egy Cuba Libre. A kóla és a rum tökéletes íz világa csak úgy pezseg az ízlelőbimbóim között.  Hmmm… úgy érzem hamar el fog fogyni…

            Az étel választék olyan nagy, hogy alig tudok választani. Viszont, ha már lúd, akkor legyen kövér! Jön is a kolléga, elmondom neki az óhajomat.

- Sikerült választanod?

- Igen, sorolnám. Előételnek kérnék szépen egy Libamáj terrine-t, majd főételnek jöhet egy Báránycsülök. Desszertnek pedig kérek szépen egy Passion gyümölcskrémes ostyát.

- Köszönöm szépen a rendelést, máris készítjük.

            Alig dőltem hátra, már szólt is a csengő. Valóban gyorsan elkészült az első finomság.

            Libamáj terrine, vörösboros fügével és snidlinges brióssal. A terrine jelentése apróra vagdalt hozzávalókból készült hideg étel. Történetesen, libamáj ez az étel. Az íze leírhatatlan, kellőképpen ínycsiklandó és gusztusos. Most igazán kedvet kaptam a főételhez!

            Ezek a kollégák tényleg nagyon gyorsak: a libamájat követően, nem sokkal érkezik a főétel.

            Rozmaringos báránycsülök grill zöldségekkel, puliszkával. A puliszka egy kukoricalisztből készült kásás étel, amit köretként kaptam. A rozmaring illata egyenesen bódító, hát még az íze! Teljes mámorban fürdök…

            Már igazán tele a pocakom, de azért a desszertnek még hagytam helyet.

            Passion gyümölcskrémmel töltött ostya. Hmmm, hát ez mennyei! Kellemesen habos, édes és krémes. Csak úgy futkároznak a különböző trópusi gyümölcsízek a számban!

            Az utolsó falat is lecsúszott a torkomon. Azt hiszem, dugig vagyok! Úgy érzem, nem csak a tányérok, de én sem férek el az asztalnál.

            Sandán mosolyogva, érkezik hozzám Nándi:

- Hogy ízlett az ebéd? – fordult felém bizakodva.

- Nagyon szépen köszönöm ezeket a falatokat. Azt hiszem, a mai vacsorát kihagyom, mert tele a bendőm! – nagy sóhajok közepette mormogtam.

- Kedves egészségedre váljék! Ezt az ebédet fogadd üdvözletünk jeléül, házunk ajándékaként.

- Megtisztelő fogadtatás, kérlek, add át az üdvözletem a séf úrnak!

            Felállva az asztaltól mancsot ráztunk és elindultam a lift felé. Azt hiszem, a mai alvás igazán édes lesz.

            A lift melletti ablakon csak úgy cikáznak a fények. Kíváncsivá tettek ezek a színek, betekintek eme a titokzatos helyre.

            Odasüss, ez a wellness részleg! Szunya után feltétlen kipróbálom. Ne hagyjatok magamra akkor sem!

Szeretne elsőként értesülni a legjobb csomagajánlatainkról és szeretné otthon is elkészíteni az éttermünk étlapján szereplő ételeket?


Iratkozzon fel hírlevelünkre, így nem csak elsőként értesülhet a legkedvezőbb ajánlatainkról, hanem azonnal elküldjük önnek a Chef-ünk ajánlatával készült legjobb Hotel Aurora**** recepteket, hogy otthon is elkészíthesse azokat.Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca