Járja körbe szállodánkat az otthonából!

Megnézem | >

3d

Augusztus 20.

Évről évre ünneplünk, tiszteletünket adjuk, ünnepi szentmisére megyünk, családdal programot szervezünk, meglátogatjuk a rég nem látott nagyszülőket, rokonokat, majd este megnézzük a tűzijátékot az Államalapítás Ünnepén.

De hova nyúlik vissza ez a nap?

Augusztus 20. az egyik legrégebbi magyar ünnepünk: államalapító Szent István ünnepe, nemzeti ünnep, a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe, egyben az új kenyér ünnepe is, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja. Uralkodása idején I. István még augusztus 15-ét, Nagyboldogasszony napját avatta ünneppé, ekkorra hívta össze Fehérvárra a királyi tanácsot és tartott törvénynapot.

augusztus20

Élete végén a beteg király ezen a napon ajánlotta fel az országot Szűz Máriának, és 1038-ban ő maga is azon a napon halt meg. Az ünnep dátumát Szent László király tette át augusztus 20-ára, mert 1083-ban VII. Gergely pápa hozzájárulásával ezen a napon emeltették oltárra I. István relikviáit a székesfehérvári bazilikában, ami a szentté avatásával volt egyenértékű.

Hol érdemes ezt a napot tölteni?

Minden évben mindenki számára nagy fejtörést okoz, ha közeleg az augusztus 20-a. Hova menjünk? Mit csináljunk? Kit látogassunk meg? Mindenki szeretné kellemesen és hasznosan tölteni ezt a napot, de nem mindig sikerül.

Ebben segítünk mi, a Hotel Aurora**** csapata. 2015-ben ez az ünnep csütörtökre esik, így kiváló hosszúhétvégés programot lehet szervezni. Összekapni a családot, kiválasztani a megfelelő kiránduló helyeket, és indulni.

A szállást mi biztosítjuk! Frissítő masszázs, pezsgőfürdő, wellness szolgáltatások, kedves személyzet, kifogástalan környezet. A wellness szállodánk tökéletes kiindulópont, hogy felfedezzék a közelben lévő természeti és kulturális értékeket.

Diósgyőri vár, Lillafüred, Barlangfürdő, Miskolctapolcai strand és megannyi, számos attrakciók várják az idelátogatókat.

A szállodánk „blog” fülére kattintva bármikor tájékozódhat a közelben lévő éppen aktuális programokról és látványosságokról. Egy wellness hotel mindenki számára, aki a nyugalmas, exkluzív légkört kedveli.

Válogasson akciós wellness csomagajánlatainkból és töltse el nálunk méltóképpen nemzeti ünnepünket! Mi mindent megteszünk, hogy jól érezze magát!

Szeretne elsőként értesülni a legjobb csomagajánlatainkról és szeretné otthon is elkészíteni az éttermünk étlapján szereplő ételeket?


Iratkozzon fel hírlevelünkre, így nem csak elsőként értesülhet a legkedvezőbb ajánlatainkról, hanem azonnal elküldjük önnek a Chef-ünk ajánlatával készült legjobb Hotel Aurora**** recepteket, hogy otthon is elkészíthesse azokat.Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca