Járja körbe szállodánkat az otthonából!

Megnézem | >

3d

Próbálj meg lazítani!

A test és a lélek is időről-időre elfárad. Ez a fáradság mindkét esetben megmutatkozik rajtunk és a teljesítményünkön is. Teljesítmény alatt nem csak a munkára gondolunk, hanem a hétköznapi teendőkre is.

Kedvtelennek és fáradtnak érezzük magunkat, csökken a koncentrációnk, olykor-olykor ingerlékenyebbek vagyunk szeretteinkkel, barátainkkal szemben. Vagy csak egyszerűen nem találjuk a helyünket a világban, úgy érezhetjük, hogy összecsaptak fejünk felett a hullámok és kicsúszik kezeink közül az irányítás.

Ezek és az ehhez hasonló dolgok, mint egy jelzés, segélykérés érkeznek a testtől, hogy: Hé, picit lestrapáltál, vigyél el feltöltődni! Érdemes ezekre a jelekre, jelzésekre figyelmet fordítani és lehetőségeinkhez képest picit visszavenni a tempóból, összeszedni a gondolatainkat, rendezni sorainkat egy jól megérdemelt pihenéssel, wellness-el.

Aki huzamosabb ideig nem veszi észre, hogy a teste, lelke feltöltődésért kiált, vagy csak egyszerűen nem foglalkozik vele, az hosszútávon súlyos árat fizethet érte. Ez az ár, sajnos mindig az egészségünkön mutatkozik meg. És mint tudjuk az egészség a legdrágább kincsünk. Megvenni nem lehet, de tenni azért, hogy megőrizzük, és ezzel egy hosszabb kiegyensúlyozottabb életet biztosítsunk magunknak, arra van lehetőség.

Az egyik ilyen lehetőség, ami napjainkban a leginkább elterjedt és közkedvelt, az a wellnessezés. A wellness, egy gyűjtőfogalom, ami annyit jelent, hogy Érezd jól magad! A wellness egy élet és egészségtudatos életmód, szemlélet, amely hozzájárul a testi-lelki egyensúly kialakításához. A wellnesshez elsősorban vízzel kapcsolatos testmozgások tartoznak, mint pl:

  • víz alatti masszázs
  • vízi aerobik
  • úszás
  • stb.

De a lényeg és az alapja a mozgás. Egy kellemes séta a természetben vagy biciklizés ugyanolyan hasznos lehet, mint az úszás vagy a vízi aerobik. Mozgás közben, főleg a természetben, az agyunk teljesen ki tud kapcsolni a mindennapi rutinból kizökkenve, kezdődhet a feltöltődés.  A wellness másik közkedvelt területe a szauna. Ma már rengeteg szauna lehetőség közül lehet választani.

A legősibb és legelterjedtebb szauna a Finn szauna, ez az igazi klasszikus. Szintén része a wellness szemléletnek az egészséges vagy legalábbis az egészségesebb táplálkozás. Aktív pihenés plusz regenerálódás egyenlő egészségesebb, boldogabb, energiadúsabb és tartalmasabb élet.

Szeretne elsőként értesülni a legjobb csomagajánlatainkról és szeretné otthon is elkészíteni az éttermünk étlapján szereplő ételeket?


Iratkozzon fel hírlevelünkre, így nem csak elsőként értesülhet a legkedvezőbb ajánlatainkról, hanem azonnal elküldjük önnek a Chef-ünk ajánlatával készült legjobb Hotel Aurora**** recepteket, hogy otthon is elkészíthesse azokat.Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca