A turisztikai szektor szakértői szerint a változatos programlehetőségek és a különleges látnivalók vonzzák ide a látogatókat, és az idei évben különösen sok külföldi turista fedezte fel ezt a csodálatos helyet.

barlangfurdo

A Miskolctapolcai Barlangfürdő, a Zsófia kilátó, a Lillafüredi vízesés, a Herman Ottó Múzeum, az őspark, az állatkert, a Horváth-tető és a belváros mind-mind olyan helyszínek, amelyeket a turisták kihagyhatatlan célpontként tartanak számon.

A Központi Statisztikai Hivatal kimutatásai szerint 2022-ben Miskolc a vidéki úti célok között a 12. helyen állt, de ha csak a belföldi turistákat nézzük, a város a nyolcadik helyre került.

A város sokszínűsége és különleges látnivalói miatt sok turista választja úticélul. Miskolc olyan városokat is maga mögé utasított, mint Győr, Nyíregyháza, Sopron vagy Pécs. Bár a legtöbb látogató továbbra is belföldről érkezik, az idei évben egy új trend is kibontakozott.

barlang

Orosz Eszter, a MIDMAR Kft. ügyvezetője szerint a legtöbb látogató továbbra is a fővárosból és annak környékéről érkezik, de a város a régió más részeiről is egyre népszerűbb. Az Alföldről és a Dunántúlról is egyre többen választják Miskolcot úticélul.

Az idei év különlegessége, hogy egyre több külföldi turista is felfedezte Miskolcot. Főként lengyelek, szlovákok, csehek, németek és izraeliek látogattak el ide. A Tourinform Irodában júliusban 34 különböző országból érkeztek turisták.

Orosz Eszter optimistán tekint a jövőbe és reméli, hogy 2023 is sikeres év lesz Miskolc számára. A szállás.hu adatai is ezt támasztják alá, hiszen Miskolctapolca a legnépszerűbb magyar úticélok között van. Ha az észak-magyarországi úticélokat vesszük alapul, Miskolctapolca Eger után a második legnépszerűbb, megelőzve olyan helyeket, mint Egerszalók, Szilvásvárad vagy Bogács.

Összességében elmondható, hogy Miskolctapolca és Miskolc egyaránt remek választás a belföldi és külföldi turisták számára. A város és környéke számos különleges látnivalóval és programlehetőséggel várja a látogatókat.

Why relax in Miskolctapolca?

A breath from the embrace of the beech trees.

This is what the Bükk region gives you every time you make your way to the North Central Mountains. Wild, undisturbed nature stretching over a large area.

Our special package offers

Aurora Rapid csomag

Aurora Rapid csomag

Aurora Relaxing Days

Aurora Relaxing Days

From 18.082 HUF / person / night

Take advantage of the tranquility of everyday life or weekends and relax in our popular hotel in Miskolctapolca.

Details