Európai Egyetemi Játékok Miskolcon

A 2024-es EUSA játékok

2024-ben Debrecen és Miskolc ad otthont az Európai Egyetemi Játékoknak (EUG), amely Magyarország legnagyobb létszámú sporteseménye lesz az 1965-ös nyári Univerziádé óta. Az EUG a kontinens legnagyobb hallgatói sporteseménye, világviszonylatban – a résztvevők létszámát tekintve – a nyári olimpiát követő 3. legnagyobb multisport rendezvény. A két városban 17 sportág versenyeit rendezik meg, és várhatóan 40 ország 400 egyetemének több mint 5000 sportolója vesz részt az eseményen.

Miskolci Egyetem és az EUG

A Miskolci Egyetem a Debreceni Egyetemmel közösen nyerte el a 2024-es EUG rendezésének jogát. Az esemény alatt a Miskolci Egyetem területén sportolók és szakemberek töltik meg az egyetemi kollégiumokat, a versenyek egy része pedig a Körcsarnokban és az újonnan épülő Egyetemi Teniszcentrum, valamint a Strandröplabda Központban zajlik majd. 

Jelentősége

Az EUG nem csupán egy sportesemény, hanem jelentős hatással van az egyetemi sport népszerűsítésére és az európai egyetemi intézményrendszer erősítésére is. A rendező egyetemek kiváló lehetőséget kapnak saját erősségeik és oktatási eredményeik bemutatására, valamint előremutató kapcsolatokat alakíthatnak ki európai intézményekkel. Az esemény során több ezer sportoló, edző, bíró és önkéntes közreműködésére számítanak, ami jelentős közösségépítő szerepet tölt be.

A magyar küldöttség

Az EUG történetének legnagyobb létszámú magyar küldöttsége vesz részt a 2024-es eseményen, 22 hazai felsőoktatási intézmény 700 sportolójával. 

A játékok kabalafigurája egy hiúz, amely a Demi névre hallgat, és a két város nevének első két betűjéből kapta a nevét.

A játékok programja

A Debrecen-Miskolc 2024 Európai Egyetemi Játékokon 17 sportágban mérhetik össze tudásukat a résztvevők. Miskolcon röplabda, sakk, cselgáncs, kick-box, karate, kosárlabda, tenisz, vízilabda, strandröplabda és taekwondo sportágak versenyei lesznek láthatók. A két városban összesen 25 helyszínen zajlanak majd a versenyek.

Európai Egyetemi Játékok

Mit adhat neked Miskolctapolca?

Egy lélegzetet a bükkfák öleléséből.

Ez az, amit a Bükk-vidék kérés nélkül ad minden alkalommal, mikor utad az Északi - középhegység  felé visz. Nagy területen elnyúló vad, háborítatlan természet.

Kiemelt csomagajánlataink

Senior csomag

Senior csomag

18.725Ft/fő/éjtől

Fedezze Fel a Hotel Aurora Exkluzív Senior Csomagját! Kedvezményes Árak Vasárnap és Péntek Között

A Hotel Aurora büszkén mutatja be különleges "Senior csomagját", amely kifejezetten a 55 év feletti vendégeink számára lett kialakítva.

Részletek
Bitcoin Miskolc Whale csomag

Bitcoin Miskolc Whale csomag

30.000 Ft / Fő / éj-től

Bitcoin Whale csomag: 

- Részvétel a konferencia előadásain, elszállásolás teljes ellátással és korlátlan édes, sós sütemény, üdítő, víz, kávé fogyasztással a kávészünetek alatt.

Részletek
Őszi wellness

Őszi wellness

20.225Ft/fő/éjtől

Búcsúztasd az őszt emlékezetes pillanatokkal a Hotel Aurorában! A természet színei és a halloweeni izgalom találkozásában különleges programok várják a család minden tagját.

Részletek