Finn szauna

A szauna több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Eredete nem tisztázott, de tudjuk, hogy a finnugor népeknél ismert volt. A finneket nevezhetjük a szauna kultúra meghonosítóinak, mert náluk maradt meg leginkább ennek ősi hagyománya.

Mentális és testi fittség eléréséhez is alkalmazhatjuk vagy ellenkezőleg „kimeríthetjük” vele magunkat egy stresszes nap vagy hét után.

A relaxáló szaunázás

A benntartózkodási idő maximum 15 perc/alkalom (minden esetben).
A relaxáló szaunázáshoz a legideálisabb 3 – 4-szer bemenni a szaunába.

Fordítsunk figyelmet a lehűlés és pihenés szakaszára is. Érdemes legalább 15-20 percnek eltelnie a szaunamenetek között, lehűtéssel együtt de ha több pihenést engedünk meg magunknak meg lesz a várva várt eredmény. A szaunamenetek közti alvást viszont nem javasoljuk.

A legjobb tanácsadónk a testünk, ha nem kívánjuk vagy úgy érezzük az átlagnál jobban ver a szívünk várjunk még egy kicsit. A szaunázás valóban a “testi-lelki” kikapcsolódásunkat szolgálja ne akarjunk senkinek megfelelni, ez nem túlélő program.

Húsz személyes finn szaunánk ideális lehetőséget nyújt, hogy kedves Vendégeink maximálisan kihasználhassák a szaunázás nyújtotta élményeket!

Infraszauna

Az infraszauna lényegében a meleg gyógyító erejét felhasználva segít az ellazulásban és a relaxációban.Ezeknek a kabinoknak a működése nagyon egyszerű: a beépített infra sugárzók olyan hullámhosszúságú sugarakat állítanak elő, melyek nem a levegőt, hanem a testünket melegítik fel.

Pontosabban a testünkben található víznek adják át a hőenergiájukat. Mivel testünk legnagyobb része vízből van, így az egész test egyenletesen átmelegszik.

A finn szaunától eltérően, itt nem a levegő melegszik fel és ezáltal a testünk, hanem közvetlenül a bőrünk alatti szövetek, ezért jóval alacsonyabb hőmérsékleten is megizzasztja a felhasználóját, körülbelül 45 és 60 fok között üzemel.

Az infraszauna használat nagyon egyszerű, azonban van pár dolog, amivel érdemes tisztában lenni, hogy kellemesebben teljen az infraszaunázás.A kezdő infraszaunázók esetében érdemes alacsonyabb hőmérsékleten kezdeni – 45-50 fok – és a bent töltött idő se legyen több 20 percnél!

Minden egyes nappal, növelhetjük a hőmérsékletet és a bent eltöltött időt is. Általánosságban elmondható, hogy 50 percnél tovább ne maradjunk bent!Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása az infraszaunázást megelőzően és közben is!

Kellemes pihenést!

Szauna
Szauna
Szauna