Járja körbe szállodánkat az otthonából!

Megnézem | >

3d

content/galeria/gyerekjatszo/gyermekjatszo1.jpg

Gyerekbirodalom

Dátum: 2017.09.05. | Hotel Aurora

Családosként, felpakolva egy, vagy akár több gyermekkel sem kell feltétlenül lemondanunk a wellness adta örömökről. Ejtőzhetünk pár órát kettesben párunkkal úgy, hogy közben tudjuk, gyermekeink jó kezekben vannak.

Részletek | »

content/blog/photodune-10564737-hot-summer-weather-s.jpg

Megvan a megoldás a szélsőséges időjárásra!

Dátum: 2016.06.16. | Hotel Aurora

Az időjárást számos tényező befolyásolja, ahogyan vele együtt az ember hangulatát és kedélyállapotát is. Elindulunk reggel kabátban és csizmában, délután pedig már egy kis trikóban és papucsban is melegünk van. Arról pedig még nem ejtettünk szót, hogy a táskában kötelező kellék az esernyő, gumicsizma, de a napszemüveg egyaránt.

Részletek | »

content/blog/massage.jpg

Kinek ajánljuk az aromaterápiás masszázst?

Dátum: 2016.05.09. | Hotel Aurora

Szállodánk wellness-részlegének szolgáltatásai között kiemelt szerep jut a különböző masszázs technikáknak, melyek gyakorlott, szakavatott masszőreink, masszőzeink kezei által válnak – jótékony egészségügyi hatásuk mellett – feledhetetlen élménnyé.

Részletek | »

content/probalj-meg-lazitani-kicsi.jpg

Próbálj meg lazítani!

Dátum: 2016.04.11. | Hotel Aurora

A test és a lélek is időről-időre elfárad. Ez a fáradság mindkét esetben megmutatkozik rajtunk és a teljesítményünkön is. Teljesítmény alatt nem csak a munkára gondolunk, hanem a hétköznapi teendőkre is.

Részletek | »

content/blog/tavasz_kulso.jpg

Tavaszvárás

Dátum: 2016.03.11. | Hotel Aurora

A fokok lassan kúsznak felfele a hőmérőn, egyre többször ébredünk madárcsicsergésre. A napsugarak meg-megcsillannak az ablakon, jelezve, nem kell már sokat várni a tavaszra.

Részletek | »

content/karácsony.jpg

Napjaink karácsonya megosztja a véleményeket!

Dátum: 2015.12.06. | Hotel Aurora

Vannak családok, akik kizárólag a szeretteik között tudják elképzelni a szentestét, a karácsony napjait és az ezzel járó készülődéseket, de akad egyre több olyan nézőpont is, aki éppen az ellentétét vallja. 

Részletek | »

content/blog/1448398773_284_p_20151118_121220_hdr.jpg

Mikulás az Aurorában

Dátum: 2015.11.24. | Hotel Aurora

„- Te, Mikulás! - szólt nagyot ásítva, miután szárnyrakeltek egy újabb város felé. - Mondd, te kitől kapsz ajándékot!?
- Az én ajándékom a gyermekek mosolya...”

Részletek | »

content/blog/oszi.jpg

Az őszi fáradtság legjobb ellenszere

Dátum: 2015.11.19. | Hotel Aurora

Magunk mögött hagytuk a meleg nyári napokat, beköszöntött az ősz, és hozta magával a hűvösebb, borongósabb időjárást is. Rövidülnek a nappalok, felhő borítja az eget, és ez nagyban kihat a hangulatunkra is.

Részletek | »

content/blog/aurora-aug20.jpg

Augusztus 20.

Dátum: 2015.07.18. | Hotel Aurora

Évről évre ünneplünk, tiszteletünket adjuk, ünnepi szentmisére megyünk, családdal programot szervezünk, meglátogatjuk a rég nem látott nagyszülőket, rokonokat, majd este megnézzük a tűzijátékot az Államalapítás Ünnepén.

Részletek | »

content/blog/lillafured-kisvasut2.jpg

Lillafüredi kisvasút

Dátum: 2015.07.17. | Hotel Aurora

A kisvasút az Észak-Kilián városrésztől Lillafüred érintésével Garadnáig közlekedik 14 km hosszon. A keskeny nyomtávú erdei vasútvonal az ország egyik legnagyobb vasúti viaduktján (64 m hosszú és 20 m magas), két alagúton, és a festői szépségű Hámori-tó partja mentén vezet a pisztrángkeltetőjéről híres Garadnáig, érintve az ország legrégebbi, máig működőképes ipari műemlékét, az újmassai őskohót.

Részletek | »
1 2 > 
Array
(
  [0] => Array
    (
      [id] => 69
      [user_id] => 0
      [hu_HU] => Gyerekbirodalom
      [hu_HU_url] => gyerekbirodalom
      [hu_HU_text] => 

Családosként, felpakolva egy, vagy akár több gyermekkel sem kell feltétlenül lemondanunk a wellness adta örömökről. Ejtőzhetünk pár órát kettesben párunkkal úgy, hogy közben tudjuk, gyermekeink jó kezekben vannak.


Szállodánk több éves működése alatt igyekezett (és teszi ezt a jövőben is) figyelni Vendégei igényére, és ezáltal úgy kialakítani szolgáltatásait, hogy mindenki megtalálhassa benne a kedvére valót. Ennek tudatában büszkén jelentjük be, hogy a legkisebbek örömére megnyitotta kapuit a gyerekjátszónk.


Megérkeztek az első játékok, nagy izgalommal szereltük össze a minikonyhát, a kis házikót, és rendeztük be a kis birodalmat. Be kell valljuk, felnőttként is elképesztő élmény volt. wink A kis játékparkot folyamatosan bővítjük, de már a mai naptól kezdve birtokba vehetik kis barátaink.Mesékkel, gyermekdalokkal törjük meg a nyitvatartási idő csendjét, olyan környezetet igyekszünk teremteni, amelyben gyermekeik jól érzik magukat, és mellyel elősegítjük fejlődésüket.

A későbbiekben tervezzük gyermekprogramok lebonyolítását is, de ezekről pár hét múlva tudósítunk...

Papák, mamák, nagyik, nagypapák, várjuk Önöket szeretettel gyermekeikkel, unokáikkal együtt! Felkészültünk, induljon hát a gyerekhad! laughing

[hu_HU_title] => Gyerekbirodalom [hu_HU_metakey] => hotel, gyerek, gyerekjátszó, gyerekprogram, wellness, pihenés, miskolctapolca, miskolc, születésnap [hu_HU_metadescription] => Családosként, felpakolva egy, vagy akár több gyermekkel sem kell feltétlenül lemondanunk a wellness adta örömökről. Ejtőzhetünk pár órát kettesben párunkkal úgy, hogy közben tudjuk, gyermekeink jó kezekben vannak. [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 3349 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2017-09-06 15:36:27 [date_public] => 2017-09-05 [date_start] => 2017-09-05 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/galeria/gyerekjatszo/gyermekjatszo1.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [1] => Array ( [id] => 62 [user_id] => 0 [hu_HU] => Megvan a megoldás a szélsőséges időjárásra! [hu_HU_url] => megvan-a-megoldas-a-szelsoseges-idojarasra [hu_HU_text] =>

Az időjárást számos tényező befolyásolja, ahogyan vele együtt az ember hangulatát és kedélyállapotát is. Elindulunk reggel kabátban és csizmában, délután pedig már egy kis trikóban és papucsban is melegünk van. Arról pedig még nem ejtettünk szót, hogy a táskában kötelező kellék az esernyő, gumicsizma, de a napszemüveg egyaránt.


„ A többórás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan zápor, zivatart is kialakulhat.” … „Az ország nagy részén ragyogóan napos időre számíthatunk, de akár el is ázhatunk.” – hangzik az időjárásjelentésekből nap, mint nap. Nem kelt csodálkozást, ha az ember nem tudja eldönteni, mire számíthat.

Az időjárás változékonysága mellett, sajnos az emberek hangulata is legalább ennyire változékony, akár az időjárás. Egész napos energia és jókedv után erős fejfájás és nyűgösség jelentkezhet. Ez pedig a férfiak rémálma!

Családi túrázás, strandolás. Ideális program kicsiknek és nagyoknak. Azonban mit teszünk, ha az idő keresztbe húzza számításainkat? Ebben az esetben adjuk fejünket olyan kikapcsolódásra, melyet időjárás nem ronthat el: egy jó wellness kikapcsolódásra és pihenésre. Engedjük el a hétköznapi fáradtságot és stresszt! Felejtsük el, hogy odakinn villámlik és mennydörög. Lazítsunk egy nagyot és igyunk, együnk egy jót.

Forró tea, vagy hűsítő limonádé? Frissítő Cézár saláta, vagy isteni vadpörkölt? Hideg úszómedence vagy kellemesen forró szauna?

Ha hűsíteni, ha melegedni szeretnél, a legideálisabb helyet megtaláltad! Hagyd a szélsőséges időjárást és térj be hozzánk, a Hotel Aurora-ba egy kis lazításra!

[hu_HU_title] => [hu_HU_metakey] => [hu_HU_metadescription] => [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 3282 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2016-06-17 12:50:34 [date_public] => 2016-06-16 [date_start] => 0000-00-00 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/photodune-10564737-hot-summer-weather-s.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [2] => Array ( [id] => 61 [user_id] => 0 [hu_HU] => Kinek ajánljuk az aromaterápiás masszázst? [hu_HU_url] => kinek-ajanljuk-az-aromaterapias-masszazst [hu_HU_text] =>

Szállodánk wellness-részlegének szolgáltatásai között kiemelt szerep jut a különböző masszázs technikáknak, melyek gyakorlott, szakavatott masszőreink, masszőzeink kezei által válnak – jótékony egészségügyi hatásuk mellett – feledhetetlen élménnyé.


Legnépszerűbb kezeléseink egyike az aromaterápiás masszázs, mely egy testi, lelki és spirituális – energia-szinten ható – ősi technika, amelyben a nyugati és a keleti kultúrák, technikák és hagyományok páratlan összecsengését élvezheti vendégünk.

masszazs

Az aromaterápiás masszázs egy kombinált illatterápia, amely elismert természetes gyógymód – az alkalmazott illóolajoktól függően – stressz, szorongás, magas vérnyomás, nyirok-és vérkeringési zavarok,  álmatlanság, depresszió, menstruációs problémák, légúti panaszok, meghűlés enyhítésére, vagy frissítésre, bőrápolásra, általános közérzet-javításra.

Az aromaterápiás kezelés jellegéből adódóan mindig gyengéd, kellemes, relaxációs kezelést jelent.

A masszírozás során bőrünk felszínéről a véráramba jutnak a gyógynövény kivonatok, és így egész szervezetünkre kifejtik jótékony hatásukat. Általánosan minden olaj vizelethajtó, gombaölő, baktérium-pusztító szerepet is játszik, amivel elősegíti közérzetünk általános javulását, frissességünk, kipihentségünk élményét.

Fontos, hogy lehetőleg a masszázs után 4-6 óráig ne zuhanyozzunk le, mert az olajok 45-60%-a szívódik fel a masszázs ideje alatt, a többi a fenti intervallumban épül be szervezetünkbe.

A terápia lényege, hogy a gyógynövények „élet-esszenciája”, az illóolaj, a bőrön át felszívódva kifejti jótékony hatását, kombinálva ezt a kellemes, lazító masszázs élményével.

Miért nevezik az illóolajokat a gyógynövények tömény kivonatának? Mert például 5 tonna rózsasziromból mindössze 1 kg rózsa-olajat állítanak elő – elképesztő mennyiségű gyógyhatást összpontosítva.

Az aromaterápiát elsősorban olyan vendégeinknek ajánljuk, akik a masszázs élménye mellett:

 • a stressz, feszültség levezetését keresik
 • általános közérzet javítást, lelki feltöltődést szeretnének
 • frissítő, serkentő, életerőt közvetítő masszázsra vágynak
 • bőrápolásra, bőrfeszesítésre keresnek kellemes megoldást
 • menstruációs panaszokkal, emésztési gondokkal küzdenek
 • álmatlanságban szenvednek
 • magas a vérnyomásuk
 • méregteleníteni szeretnének
 • alakformáló kezelésre vágynak
 • meghűlés, megfázás alatt szeretnének egy gyógyító, kellemes élményt szerezni
 • gyulladás-és fájdalomcsökkentő hatást igényelnek
 • légúti panaszaiktól szeretnének megszabadulni  

Milyen aromákat, illóolajokat válasszunk a különböző problémák esetén?

 • citrus: feszültségoldás, stressz levezetés, fejfájás ellen, általános frissítésre
 • levendula: álmatlanság, magas vérnyomás esetén
 • narancs: meghűlés, légúti rendellenességek gyógyítója, remek bőrápoló hatású
 • eukaliptusz: meghűlés, légúti rendellenességek, lelki problémák enyhítése
 • teafa: a légúti megbetegedések, a stressz, szorongás kiváló kezelője
 • fahéj: menstruációs panaszok orvosa
 • rozmaring: emésztési zavarok tüneteinek kezelésére
 • ilang-ilang: álmatlanság, magas vérnyomás, depresszió, szorongás esetére
 • szantálfa: a bőrápolás, bőrfeszesítés, stresszoldás igényeit elégíti ki, klimax tünetei ellen is javasolt
 • aloe vera: gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibiotikus hatású

Az olajokat természetesen a kezelőnkkel megbeszélve keverhetjük is – általában egy domináns „szereplőt” kell kiválasztanunk, aminek a hatására a leginkább vágyunk, belőle a teljes, felhasznált 20-30 cseppből körülbelül 10-12 kerül a „főzetünkbe”, és mellé választhatunk még 4-5 féle egyéb adalékot is. 

Az illóolajokat soha nem alkalmazzuk töményen.

Ezeken kívül használhatunk úgynevezett zsíros olajokat is, amelyek kifejezetten bőrápoló, bőrfeszesítő, kozmetikai hatást váltanak ki, mint például:

 • földimogyoró
 • avokádó
 • mandula
 • jojoba
 • szőlőmag kivonat
 • körömvirág

Vigyázzunk – az olajak kiválasztása előtt mindig konzultáljunk a kezelőnkkel esetleges betegségeinkről, állapotunkról, mert nem minden olaj használható megkötések nélkül – bizonyos aromák például terhesség, szoptatás, alacsony vérnyomás alatt ellenjavalltak lehetnek, illetve mindenféle aroma használata tilos kemoterápiás kezelés esetén.

Próbálja ki Ön is, foglaljon most időpontot egy kezelésre!

Páratlan, pihentető, frissítő élményben lesz része, melyet teste-lelke megérdemel.

Kényeztesse magát kedvenc illatával!

Mennyibe kerül nálunk az aroma-terápia?

 • 30 perc: 6.000.-Ft
 • 45 perc: 8.000.-Ft
 • 60 perc: 10.000.-Ft

Válasszon kedvére!

[hu_HU_title] => Kinek ajánljuk az aromaterápiás masszázst? [hu_HU_metakey] => [hu_HU_metadescription] => Szállodánk wellness részlegének szolgáltatásai között kiemelt szerep jut a különböző masszázs technikáknak, melyek gyakorlott, szakavatott masszőreink, masszőzeink kezei által válnak – jótékony egészségügyi hatásuk mellett – feledhetetlen élménnyé. [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 4268 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2016-05-10 16:33:20 [date_public] => 2016-05-09 [date_start] => 2016-05-09 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/massage.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [3] => Array ( [id] => 59 [user_id] => 0 [hu_HU] => Próbálj meg lazítani! [hu_HU_url] => probalj-meg-lazitani [hu_HU_text] =>

A test és a lélek is időről-időre elfárad. Ez a fáradság mindkét esetben megmutatkozik rajtunk és a teljesítményünkön is. Teljesítmény alatt nem csak a munkára gondolunk, hanem a hétköznapi teendőkre is.


Kedvtelennek és fáradtnak érezzük magunkat, csökken a koncentrációnk, olykor-olykor ingerlékenyebbek vagyunk szeretteinkkel, barátainkkal szemben. Vagy csak egyszerűen nem találjuk a helyünket a világban, úgy érezhetjük, hogy összecsaptak fejünk felett a hullámok és kicsúszik kezeink közül az irányítás.

Ezek és az ehhez hasonló dolgok, mint egy jelzés, segélykérés érkeznek a testtől, hogy: Hé, picit lestrapáltál, vigyél el feltöltődni! Érdemes ezekre a jelekre, jelzésekre figyelmet fordítani és lehetőségeinkhez képest picit visszavenni a tempóból, összeszedni a gondolatainkat, rendezni sorainkat egy jól megérdemelt pihenéssel, wellness-el.

Aki huzamosabb ideig nem veszi észre, hogy a teste, lelke feltöltődésért kiált, vagy csak egyszerűen nem foglalkozik vele, az hosszútávon súlyos árat fizethet érte. Ez az ár, sajnos mindig az egészségünkön mutatkozik meg. És mint tudjuk az egészség a legdrágább kincsünk. Megvenni nem lehet, de tenni azért, hogy megőrizzük, és ezzel egy hosszabb kiegyensúlyozottabb életet biztosítsunk magunknak, arra van lehetőség.

Az egyik ilyen lehetőség, ami napjainkban a leginkább elterjedt és közkedvelt, az a wellnessezés. A wellness, egy gyűjtőfogalom, ami annyit jelent, hogy Érezd jól magad! A wellness egy élet és egészségtudatos életmód, szemlélet, amely hozzájárul a testi-lelki egyensúly kialakításához. A wellnesshez elsősorban vízzel kapcsolatos testmozgások tartoznak, mint pl:

 • víz alatti masszázs
 • vízi aerobik
 • úszás
 • stb.

De a lényeg és az alapja a mozgás. Egy kellemes séta a természetben vagy biciklizés ugyanolyan hasznos lehet, mint az úszás vagy a vízi aerobik. Mozgás közben, főleg a természetben, az agyunk teljesen ki tud kapcsolni a mindennapi rutinból kizökkenve, kezdődhet a feltöltődés.  A wellness másik közkedvelt területe a szauna. Ma már rengeteg szauna lehetőség közül lehet választani.

A legősibb és legelterjedtebb szauna a Finn szauna, ez az igazi klasszikus. Szintén része a wellness szemléletnek az egészséges vagy legalábbis az egészségesebb táplálkozás. Aktív pihenés plusz regenerálódás egyenlő egészségesebb, boldogabb, energiadúsabb és tartalmasabb élet.

[hu_HU_title] => Próbálj meg lazítani! [hu_HU_metakey] => [hu_HU_metadescription] => A wellness egy élet és egészségtudatos életmód, szemlélet, amely hozzájárul a testi-lelki egyensúly kialakításához. [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 2431 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2016-04-12 16:05:18 [date_public] => 2016-04-11 [date_start] => 2016-04-11 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/probalj-meg-lazitani-kicsi.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [4] => Array ( [id] => 57 [user_id] => 0 [hu_HU] => Tavaszvárás [hu_HU_url] => tavaszvaras [hu_HU_text] =>

A fokok lassan kúsznak felfele a hőmérőn, egyre többször ébredünk madárcsicsergésre. A napsugarak meg-megcsillannak az ablakon, jelezve, nem kell már sokat várni a tavaszra.


Virágba borulnak a növények, kirügyeznek a fák, zöldellik az egész mező. Ugyanakkor, nem csak a természet veti le borús arcát, hanem az emberek is többet mosolyognak az egyre gyakrabban előbújó napsütésben. Kirándulnak, sétálnak, fagylaltoznak – jól érzik magukat a bőrükben.

Véget ér a vegetálás időszaka, kimerészkedünk a szabadba, hogy újra feltöltődjünk energiával. Minden nappal könnyebben indulunk munkába, erősebbnek, fittebbnek érezzük magunkat!

Tavasszal újraértékelünk, célokat állítunk fel, az aktivitásunk az egekbe szökik! Elfelejtjük a tétlen napokat, a passzív pihenést az aktív váltja fel, látni, érezni, átélni vágyunk, áhítjuk az újat, a szépet.

Mennyivel másabb ejtőzni a wellness habok között egy kirándulás után, jobban esik a svédasztal kínálata is. Egy eredményes nap után nyugtázhatjuk: igen, tettünk ma jót, olyat, ami jól esik testnek, léleknek! Sugárzunk, élünk ilyenkor, mindent jobb kedvvel csinálunk.

Hát erről beszélünk! Elindulunk az úton, teszünk-veszünk, programokat tervezünk, mert erre van szükségünk! Már halljuk a tavasz hívó szavát! Válaszoljunk hát rá!

[hu_HU_title] => [hu_HU_metakey] => [hu_HU_metadescription] => [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 2618 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2016-03-11 14:09:28 [date_public] => 2016-03-11 [date_start] => 2016-03-10 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/tavasz_kulso.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [5] => Array ( [id] => 56 [user_id] => 0 [hu_HU] => Napjaink karácsonya megosztja a véleményeket! [hu_HU_url] => napjaink-karacsonya-megosztja-a-velemenyeket [hu_HU_text] =>

Vannak családok, akik kizárólag a szeretteik között tudják elképzelni a szentestét, a karácsony napjait és az ezzel járó készülődéseket, de akad egyre több olyan nézőpont is, aki éppen az ellentétét vallja. 


A karácsonyi ebéd és vacsora megtervezése, valamint elkészítése, a mákos és diós bejgli sütése egyre több teendőt jelentenek. Az ünnepek előtti bevásárlás pedig egyenesen kész rémálom! Nem beszélve arról, hogy a karácsony költségét szívesebben költené az ember olyan dolgokra, amelyek a saját feltöltődését segítik elő, illetve leveszik a válláról a súlyt, és hagyják a családra koncentrálni.

 Éppen ezért az idő múlásával a háziasszonyok is sokkal inkább egy kényeztető wellness pihenésre vágynak, mintsem arra, hogy a konyhában robotoljanak.

Miért is talpalna reggeltől-estig, ha elérhető áron nálunk mindent megkap, ami a karácsonnyal kapcsolatos? A fenyőfa csillogó melegsége vesz minket körül a lobbiban, és a forralt bor pikáns, csábító illata járja át az egész szállodát.

Egy pár ízelítő, ínycsiklandozó étel szállodánk karácsonyi menüjéből:

December 24.

 • Konyakos vadkacsa leves
 • Rántott ponty sültburgonyával

December 25.

 • Újházi tyúkhúsleves
 • Kacsasült aszalt szilvás vöröskáposztával és hercegnőburgonyával

December 26.

 • Szegedi halászlé gyufatésztával
 • Vörösboros bélszíntokány mandulás burgonyaropogóssal

Nálunk a hagyományos halételektől indulva, a bejglin keresztül a különféle hagyományos és vad húsételekig mindent megtalál!

 

Töltse nálunk a karácsonyi ünnepeket! Garantáljuk, hogy nem fog csalódni!

[hu_HU_title] => [hu_HU_metakey] => [hu_HU_metadescription] => [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 2564 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-12-07 15:18:43 [date_public] => 2015-12-06 [date_start] => 2015-12-06 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/karácsony.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [6] => Array ( [id] => 54 [user_id] => 0 [hu_HU] => Mikulás az Aurorában [hu_HU_url] => mikulas-az-auroraban [hu_HU_text] =>

„- Te, Mikulás! - szólt nagyot ásítva, miután szárnyrakeltek egy újabb város felé. - Mondd, te kitől kapsz ajándékot!?
- Az én ajándékom a gyermekek mosolya...”


Az ablakhoz lépve, csodálva a nem rég még zöldellő és arany színekben pompázó, mára fakó és szürkellő tájat, valahogy az ember hangulata is borongóssá válik. A hideg idő beköszöntével habár érezzük a nyár végét, a tél közeledtét, mégis annyi szépet is találhatunk a világban: A hó ropogása a talpunk alatt, a szállingózó pihék látványa mind-mind felemelő érzést kelt. 

December elején már minden gyermek izgatottan várja, mit hoz majd a Mikulás, a világ más tájain pedig karácsonyi ajándékokat remélnek tőle. De honnan is ered a nagyszakállú Télapó története, akit sosem sikerül megpillantanunk?
A gyermekek védőszentjeként ismert Szent Miklóst, - aki a mai Törökország területén található kikötőváros, Müra püspöke volt, - a legenda szerint gyakran látták, amint piros-fehér köntösében ajándékot osztogat a szegény sorsú gyermekeknek. Szent Miklós legendája azonban csak a 19. században kezdett elterjedni Amerikában, ezután pedig az egész világon.
A teli zsákkal érkező Hotel Aurora Mikulása igazi ajándék-áradattal örvendezteti meg a gyermekeket.
Az ügyesen éneklőknek és táncolóknak jutalmul csokoládé jár.

Nagy találkozások, felejthetetlen élmények színesítik majd a Mikulás-napot, amelyre kicsiket és nagyokat egyaránt szeretettel vár a Hotel Aurora!

[hu_HU_title] => [hu_HU_metakey] => [hu_HU_metadescription] => [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 2714 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-11-24 22:06:19 [date_public] => 2015-11-24 [date_start] => 0000-00-00 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/1448398773_284_p_20151118_121220_hdr.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [7] => Array ( [id] => 52 [user_id] => 0 [hu_HU] => Az őszi fáradtság legjobb ellenszere [hu_HU_url] => az-oszi-faradtsag-legjobb-ellenszere [hu_HU_text] =>

Magunk mögött hagytuk a meleg nyári napokat, beköszöntött az ősz, és hozta magával a hűvösebb, borongósabb időjárást is. Rövidülnek a nappalok, felhő borítja az eget, és ez nagyban kihat a hangulatunkra is.


Siratjuk a nyári szabadságunkat, a mókát, napsütést, és úrrá lesz rajtunk az őszi fáradtság minden egyes tünete. Álmosság tör ránk, amiért a szervezetünk melatonin szintjének emelkedése a felelős, arra ösztönözve minket, hogy vegyünk vissza a hajtásból.

Hajdanában őseink a nyár végi, ősz elejei munkák után lassítottak a tempón, ezt diktálta a szervezet.

Manapság ez már nincs így, a munka nem várhat, folytatjuk a mindennapi robotot, melyhez a szervezet nem szokott hozzá. Pedig az ősz és a tél a visszavonulás időszaka, ilyenkor kell feltöltődnünk, hogy a tavaszt újult erővel kezdhessük!

Elődeink a fonóban ültek ilyenkor, daloltak, és meséltek egymásnak. Ma ezt csak úgy tudjuk elképzelni, ha egy 35 fokos pezsgőmedencében tesszük mindezt, mert haladunk a korral.

A dalokban nem segíthetünk – bár tehetünk egy próbát -, viszont a pezsgőmedencét biztosítjuk!

Wellness szállodánk, a miskolctapolcai Hotel Aurora**** szolgáltatásai segítenek abban, hogy testileg, lelkileg új erőre kapjunk, és maximálisan teljesítsünk a munkahelyünkön!

Őszi csomagunk pontosan ezt a célt szolgálja: nem kell főzni, finom ételekkel várjuk! Takarítás? A mi dolgunk! Kinek ne esne jól egy regeneráló masszázs? Bízza ránk! Mi nem foglalkozunk az őszi fáradsággal! Nekünk Ön a lényeg!

[hu_HU_title] => [hu_HU_metakey] => [hu_HU_metadescription] => [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 3183 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-11-19 14:52:56 [date_public] => 2015-11-19 [date_start] => 0000-00-00 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/oszi.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [8] => Array ( [id] => 47 [user_id] => 0 [hu_HU] => Augusztus 20. [hu_HU_url] => augusztus20 [hu_HU_text] =>

Évről évre ünneplünk, tiszteletünket adjuk, ünnepi szentmisére megyünk, családdal programot szervezünk, meglátogatjuk a rég nem látott nagyszülőket, rokonokat, majd este megnézzük a tűzijátékot az Államalapítás Ünnepén.


De hova nyúlik vissza ez a nap?

Augusztus 20. az egyik legrégebbi magyar ünnepünk: államalapító Szent István ünnepe, nemzeti ünnep, a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe, egyben az új kenyér ünnepe is, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja. Uralkodása idején I. István még augusztus 15-ét, Nagyboldogasszony napját avatta ünneppé, ekkorra hívta össze Fehérvárra a királyi tanácsot és tartott törvénynapot.

augusztus20

Élete végén a beteg király ezen a napon ajánlotta fel az országot Szűz Máriának, és 1038-ban ő maga is azon a napon halt meg. Az ünnep dátumát Szent László király tette át augusztus 20-ára, mert 1083-ban VII. Gergely pápa hozzájárulásával ezen a napon emeltették oltárra I. István relikviáit a székesfehérvári bazilikában, ami a szentté avatásával volt egyenértékű.

Hol érdemes ezt a napot tölteni?

Minden évben mindenki számára nagy fejtörést okoz, ha közeleg az augusztus 20-a. Hova menjünk? Mit csináljunk? Kit látogassunk meg? Mindenki szeretné kellemesen és hasznosan tölteni ezt a napot, de nem mindig sikerül.

Ebben segítünk mi, a Hotel Aurora**** csapata. 2015-ben ez az ünnep csütörtökre esik, így kiváló hosszúhétvégés programot lehet szervezni. Összekapni a családot, kiválasztani a megfelelő kiránduló helyeket, és indulni.

A szállást mi biztosítjuk! Frissítő masszázs, pezsgőfürdő, wellness szolgáltatások, kedves személyzet, kifogástalan környezet. A wellness szállodánk tökéletes kiindulópont, hogy felfedezzék a közelben lévő természeti és kulturális értékeket.

Diósgyőri vár, Lillafüred, Barlangfürdő, Miskolctapolcai strand és megannyi, számos attrakciók várják az idelátogatókat.

A szállodánk „blog” fülére kattintva bármikor tájékozódhat a közelben lévő éppen aktuális programokról és látványosságokról. Egy wellness hotel mindenki számára, aki a nyugalmas, exkluzív légkört kedveli.

Válogasson akciós wellness csomagajánlatainkból és töltse el nálunk méltóképpen nemzeti ünnepünket! Mi mindent megteszünk, hogy jól érezze magát!

[hu_HU_title] => Augusztus 20. [hu_HU_metakey] => augusztus20, augusztus 20, augusztus 20 wellness [hu_HU_metadescription] => Augusztus 20. az egyik legrégebbi magyar ünnepünk: államalapító Szent István ünnepe, nemzeti ünnep [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 2663 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-19 00:08:25 [date_public] => 2015-07-18 [date_start] => 2015-07-18 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/aurora-aug20.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [9] => Array ( [id] => 45 [user_id] => 0 [hu_HU] => Lillafüredi kisvasút [hu_HU_url] => lillafuredi-kisvasut [hu_HU_text] =>

A kisvasút az Észak-Kilián városrésztől Lillafüred érintésével Garadnáig közlekedik 14 km hosszon. A keskeny nyomtávú erdei vasútvonal az ország egyik legnagyobb vasúti viaduktján (64 m hosszú és 20 m magas), két alagúton, és a festői szépségű Hámori-tó partja mentén vezet a pisztrángkeltetőjéről híres Garadnáig, érintve az ország legrégebbi, máig működőképes ipari műemlékét, az újmassai őskohót.Egész évben közlekedő szerelvények télen zárt, fűtött kocsikkal üzemelnek. Nyári időszakban hétvégenként, illetve csoportos megrendelés esetén egy másik szárnyvonalon Mahócáig, a kedvelt bükki kirándulóhelyig is közlekedik a kisvasút.

lillafured-kisvasut

A korábbi évekhez hasonlóan, a 2015-ös évben is számos programmal várják majd a kisvasutak és a Börzsöny szerelmeseit. Jut majd program kicsiknek és nagyoknak egyaránt tavasztól télig. A tervezett programok a következőek:

 • Július 25: a Kemencei Erdei Múzeumvasút napja (egész napos programok Kemencén, különvonatozás...)
 • Augusztus 20: Szent István ünnepe, 4 napos hosszú hétvége, vonatközlekedés az ünnep minden napján
 • Szeptember 19: szarvasbőgés hallgató esti különvonat
 • Szeptember 26: Turizmus világnapja (vezetett túrák)
 • Október 4: Állatok világnapja (kutyák ingyenesen utazhatnak a kisvasúton)
 • December 5: Mikulás-napi vonatozás (a gyermekeknek ajándékot hoz a Mikulás, játszóház és vonatozás a téli Börzsönyben)
 • December 31: vonatozás egész nap és Szilveszter éjszakáján különvonat indul 2016-ba

A mai kornak megfelelően ki ne szeretne eltölteni programokkal teli, élményekben gazdag napokat?

Ki ne szeretne egy ilyen nap után egy wellness szállodában kikapcsolódni? A mi feladatunk, hogy - miután a közelben lévő attrakciókat, látványosságokat felderítette - megfelelő kényeztetést, pihenést, kikapcsolódást nyújtsunk mindenki számára.

Különböző wellness szolgáltatásokkal, kifogástalan kiszolgálással, kedves személyzettel, ínycsiklandozó fogásokkal várja wellness hotelünk minden kedves vendégünket. Szemezgessek akciós wellness csomagajánlatainkból, és válassza ki az
Önnek legmegfelelőbbet!

[hu_HU_title] => Lillafüredi kisvasút [hu_HU_metakey] => lillafured, kisvasut, lillafuredi kisvasut, hotel aurora, wellness hotel [hu_HU_metadescription] => A kisvasút az Észak-Kilián városrésztől Lillafüred érintésével Garadnáig közlekedik 14 km hosszon. [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 2759 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-18 23:36:28 [date_public] => 2015-07-17 [date_start] => 2015-07-17 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/lillafured-kisvasut2.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) )

Szeretne elsőként értesülni a legjobb csomagajánlatainkról és szeretné otthon is elkészíteni az éttermünk étlapján szereplő ételeket?


Iratkozzon fel hírlevelünkre, így nem csak elsőként értesülhet a legkedvezőbb ajánlatainkról, hanem azonnal elküldjük önnek a Chef-ünk ajánlatával készült legjobb Hotel Aurora**** recepteket, hogy otthon is elkészíthesse azokat.Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca