A Miskolctapolca Barlangfürdő, Magyarország egyik különleges gyógyfürdője, egyedülálló természeti adottságaival és gyógyító hatású termálvizeivel kínál felejthetetlen élményt. Ez a barlangfürdő a Tavas-barlang területén helyezkedik el, ahol a látogatók megcsodálhatják, hogyan vájt magának utat a víz a mészkősziklákon több százezer év alatt. A fürdő gyógyító barlangi klímájának és alacsony sótartalmú termálvizének köszönhetően nem csak gyönyörködhetünk a természet csodáiban, hanem korlátlan ideig élvezhetjük a fürdőzés élményét.

Csodálatos Barlangfürdő

A fürdő története a 13. századra nyúlik vissza, amikor Miskolctapolca fontos szerepet töltött be a régió életében. A 14. század második felében szerzetesek laktak a területen, akiknek romjai ma is láthatók a fürdő bejáratánál. A fürdő 1743-ban már működött, és az évek során többször felújították és bővítették, hogy megfeleljen a modern kor igényeinek.

A Barlangfürdőben hét különböző hőmérsékletű barlangi medence található, amelyeket a szezonális szabadtéri medencék és egy szaunapark egészít ki. A fürdőben különleges wellness és gyógyászati kezelések is elérhetők, mint például iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas kádfürdő, orvosi gyógymasszázs és víz alatti gyógytorna. Ezek a kezelések különféle mozgásszervi problémákra és neurológiai megbetegedésekre nyújtanak enyhülést.

A Miskolctapolca Barlangfürdő nem csak a fürdőzés élményét kínálja, hanem a környék is számos látnivalót és programot tartogat. A Jézus Szíve Sziklakápolna, a bencés apátság romjai, a Csónakázó-tó és a Békás-tó mind-mind érdemesek a felkeresésre. A környék aktív kikapcsolódást is kínál, mint például bobozás és kalandtúrák, valamint a gyerekek kedvence, az Avalon Park, de ezekről külön bejegyzésekben részletesebben is beszélni fogunk. 

A Miskolctapolca Barlangfürdő igazi különlegességet jelent a hazai fürdőkínálatban, egyedi hangulatával és különleges medencéivel. A fürdő Miskolc belvárosától 9 kilométerre található, és könnyen megközelíthető, így tökéletes választás lehet egy hosszabb kikapcsolódásra vagy egy rövid kiruccanásra egyaránt.

Csodálatos Barlangfürdő

A Barlangfürdő nem csupán egy fürdőhely, hanem egy olyan kulturális és természeti gyöngyszem, amely minden látogató számára felejthetetlen élményeket ígér. Legyen szó egy hosszabb pihenésről vagy egy rövid kiruccanásról, tökéletes választás azok számára, akik a testi-lelki megújulásra és kikapcsolódásra vágynak. 

Gyertek el Miskolctapolcára, látogassatok el a Miskolctapolcai Barlangfürdőbe és merüljetek el a gyógyító vizekben.

Mit adhat neked Miskolctapolca?

Egy lélegzetet a bükkfák öleléséből.

Ez az, amit a Bükk-vidék kérés nélkül ad minden alkalommal, mikor utad az Északi - középhegység  felé visz. Nagy területen elnyúló vad, háborítatlan természet.

Kiemelt csomagajánlataink

Senior csomag

Senior csomag

18.725Ft/fő/éjtől

Fedezze Fel a Hotel Aurora Exkluzív Senior Csomagját! Kedvezményes Árak Vasárnap és Péntek Között

A Hotel Aurora büszkén mutatja be különleges "Senior csomagját", amely kifejezetten a 55 év feletti vendégeink számára lett kialakítva.

Részletek
Őszi wellness

Őszi wellness

20.225Ft/fő/éjtől

Búcsúztasd az őszt emlékezetes pillanatokkal a Hotel Aurorában! A természet színei és a halloweeni izgalom találkozásában különleges programok várják a család minden tagját.

Részletek