Járja körbe szállodánkat az otthonából!

Megnézem | >

3d

Fogászati szakellátások a Hotel Aurora****-ban!

content/blog/aurora-aug20.jpg

Augusztus 20.

Dátum: 2015.07.18. | Hotel Aurora

Évről évre ünneplünk, tiszteletünket adjuk, ünnepi szentmisére megyünk, családdal programot szervezünk, meglátogatjuk a rég nem látott nagyszülőket, rokonokat, majd este megnézzük a tűzijátékot az Államalapítás Ünnepén.

Részletek | »

content/blog/miskolc-sorfesztival2.jpg

Miskolci Sörfesztivál

Dátum: 2015.07.19. | Hotel Aurora

Miskolc kihagyhatatlan nyárbúcsúztató kulturális és gasztronómiai rendezvénye immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre (2015. szeptember 3-6). Szeptember első hetében a miskolci Népkertet újra koncertek, finom ételek, programok hada, és nem utolsó sorban különleges sörök árasztják el.

Részletek | »

content/blog/lillafured-kisvasut2.jpg

Lillafüredi kisvasút

Dátum: 2015.07.17. | Hotel Aurora

A kisvasút az Észak-Kilián városrésztől Lillafüred érintésével Garadnáig közlekedik 14 km hosszon. A keskeny nyomtávú erdei vasútvonal az ország egyik legnagyobb vasúti viaduktján (64 m hosszú és 20 m magas), két alagúton, és a festői szépségű Hámori-tó partja mentén vezet a pisztrángkeltetőjéről híres Garadnáig, érintve az ország legrégebbi, máig működőképes ipari műemlékét, az újmassai őskohót.

Részletek | »

content/blog/lecso-fesztival.jpg

V. Miskolci Lecsófesztivál

Dátum: 2015.07.07. | Hotel Aurora

2015. augusztus 8-án Miskolcon, a Majális Parkban kerül megrendezésre az V. Miskolci Lecsófesztivál.
A rendezvénysorozat 2011-ben indult, a célja pedig a lokálpatrióták eszmecseréje, a hagyományok őrzése egy kellemes, nyári nap ölelésében.

Részletek | »

content/blog/diosgyor1.jpg

Diósgyőri vár

Dátum: 2015.07.07. | Hotel Aurora

A Diósgyőri vár, Miskolc egyik legnagyobb turisztikai látványossága több mint ezer éves történelemmel büszkélkedhet, hisz a honfoglaló magyarok már egy korábbi időkből származó, mészkődombra emelt földvárra leltek az akkor még mocsaras vidéken.

Részletek | »

content/blog/csonakazoto.jpg

Miskolctapolca park

Dátum: 2015.07.01. | Hotel Aurora

A védettség rendeltetése az arborétum jellegű őshonos és exóta fajokban gazdag terület megőrzése.

A park az idegenforgalmat, valamint a szabadidő kulturált eltöltését szolgálja. Az Árpád-kori apátság parkerdejéből kialakított, Miskolc város által 1937-ben megvásárolt, intenzíven fejlesztett park területe és tórendszere az üdülőkörzet egyik gyöngyszeme.

Részletek | »

content/blog/barlangfurdo2.jpg

Barlangfürdő

Dátum: 2015.07.01. | Hotel Aurora

A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang Miskolctapolcán, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból.

Részletek | »

content/blog/strand_1.jpg

Miskolctapolcai Strand

Dátum: 2015.07.01. | Hotel Aurora

Történelmi múltú fürdőkomplexum újjászületésének idejét éljük.

Tíz esztendő után ismét a fürdőzőké, a miskolciaké, a városunkba érkező vendégeké a miskolctapolcai strand.

Olyan komplexumot álmodtak újra a mai kor elvárásainak színvonalán, amelyet már a múlt század elején szerettek volna az ország fürdőkultúráját építők.

Részletek | »

content/blog/hell-kart-2.jpg

Hell Kart

Dátum: 2015.07.01. | Hotel Aurora

Igazi versenyzési élmény egyedülálló környezetben, a Bükk lábánál, Miskolctapolcán.

Magyarország legmodernebb elektromos gokart pályája a fák között kialakított nyomvonalával mintegy 560 méteres száguldást kínál a technikai sportok szerelmeseinek.

Részletek | »

content/blog/maya_jatszopark_02.jpg

Maya Játszópark

Dátum: 2015.07.01. | Hotel Aurora

Az Avalon Park a legkisebbekre is gondolva kiváló szórakozási lehetőséget nyújt a gyermekek számára Miskolctapolcán, a Barlangfürdőhöz közel, 2500 négyzetméteren megépített, egyedi, “maya dizájnnal” ellátott játszóparkban.

Részletek | »
 < 12
Array
(
  [0] => Array
    (
      [id] => 47
      [user_id] => 0
      [hu_HU] => Augusztus 20.
      [hu_HU_url] => augusztus20
      [hu_HU_text] => 

Évről évre ünneplünk, tiszteletünket adjuk, ünnepi szentmisére megyünk, családdal programot szervezünk, meglátogatjuk a rég nem látott nagyszülőket, rokonokat, majd este megnézzük a tűzijátékot az Államalapítás Ünnepén.


De hova nyúlik vissza ez a nap?

Augusztus 20. az egyik legrégebbi magyar ünnepünk: államalapító Szent István ünnepe, nemzeti ünnep, a Magyar Köztársaság hivatalos állami ünnepe, egyben az új kenyér ünnepe is, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam ezeréves folytonosságának emléknapja. Uralkodása idején I. István még augusztus 15-ét, Nagyboldogasszony napját avatta ünneppé, ekkorra hívta össze Fehérvárra a királyi tanácsot és tartott törvénynapot.

augusztus20

Élete végén a beteg király ezen a napon ajánlotta fel az országot Szűz Máriának, és 1038-ban ő maga is azon a napon halt meg. Az ünnep dátumát Szent László király tette át augusztus 20-ára, mert 1083-ban VII. Gergely pápa hozzájárulásával ezen a napon emeltették oltárra I. István relikviáit a székesfehérvári bazilikában, ami a szentté avatásával volt egyenértékű.

Hol érdemes ezt a napot tölteni?

Minden évben mindenki számára nagy fejtörést okoz, ha közeleg az augusztus 20-a. Hova menjünk? Mit csináljunk? Kit látogassunk meg? Mindenki szeretné kellemesen és hasznosan tölteni ezt a napot, de nem mindig sikerül.

Ebben segítünk mi, a Hotel Aurora**** csapata. 2015-ben ez az ünnep csütörtökre esik, így kiváló hosszúhétvégés programot lehet szervezni. Összekapni a családot, kiválasztani a megfelelő kiránduló helyeket, és indulni.

A szállást mi biztosítjuk! Frissítő masszázs, pezsgőfürdő, wellness szolgáltatások, kedves személyzet, kifogástalan környezet. A wellness szállodánk tökéletes kiindulópont, hogy felfedezzék a közelben lévő természeti és kulturális értékeket.

Diósgyőri vár, Lillafüred, Barlangfürdő, Miskolctapolcai strand és megannyi, számos attrakciók várják az idelátogatókat.

A szállodánk „blog” fülére kattintva bármikor tájékozódhat a közelben lévő éppen aktuális programokról és látványosságokról. Egy wellness hotel mindenki számára, aki a nyugalmas, exkluzív légkört kedveli.

Válogasson akciós wellness csomagajánlatainkból és töltse el nálunk méltóképpen nemzeti ünnepünket! Mi mindent megteszünk, hogy jól érezze magát!

[hu_HU_title] => Augusztus 20. [hu_HU_metakey] => augusztus20, augusztus 20, augusztus 20 wellness [hu_HU_metadescription] => Augusztus 20. az egyik legrégebbi magyar ünnepünk: államalapító Szent István ünnepe, nemzeti ünnep [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 1452 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-19 00:08:25 [date_public] => 2015-07-18 [date_start] => 2015-07-18 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/aurora-aug20.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [1] => Array ( [id] => 46 [user_id] => 0 [hu_HU] => Miskolci Sörfesztivál [hu_HU_url] => miskolci-sorfesztival [hu_HU_text] =>

Miskolc kihagyhatatlan nyárbúcsúztató kulturális és gasztronómiai rendezvénye immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre (2015. szeptember 3-6). Szeptember első hetében a miskolci Népkertet újra koncertek, finom ételek, programok hada, és nem utolsó sorban különleges sörök árasztják el.


miskolc-sorfesztival
A csütörtöktől vasárnapig tartó esemény iránt idén minden eddiginél nagyobb az érdeklődés, így bővítették a gasztronómiai kínálatot. A Borsodi Sörgyár pedig teljes termékpalettája mellett kézműves sörök és külföldi sörkülönlegességek széles választéka, az ország minden szegletéből érkező árusok standjain számtalan ínycsiklandozó falat várja a fesztiválozókat.

Egy kis ízelítő a zenei kínálatból:

 • Vastag Csaba
 • EDDA MŰVEK
 • MAGNA CUM LAUDE
 • La Bouche
 • Culture Beat
 • Hooligans
 • ... és még sokan mások!


Szeretné méltóképpen búcsúztatni a nyarat? Még szeretne az iskolakezdés előtt egy hatalmasat bulizni jó társaságban, színvonalas programokkal? Úgy érzi, ez még jár Önnek vagy családjának? Jól érzi!

miskolci-sorfesztival-sor

A miskolci Sörfesztiválon, a koncerteken tapsoló és éljenző tömegek előtt lépnek fel a zenekarok és előadóművészek, eközben a kisgyermekkel vagy idősekkel érkezők egyaránt találnak maguknak elfoglaltságot a különböző programoknak köszönhetően. A behűtött sört most otthon lehet hagyni!

A szállásról viszont ne feledkezzenek meg! A fergeteges programok mellett szüksége lehet egy kis kikapcsolódásra is. A Hotel Aurora**** wellness hotel kiváló kiindulópont egy 4 napos fesztiválhoz.

Egész napos hőség és tombolás után egy kis hűsölés és csobbanás, kifogástalan személyzet, exkluzív környezet. A wellness szállodánkban mindez biztosított! Akciós wellness csomagajánlataink közül válassza ki az Önnek legmegfelelőbbet és töltse nálunk ezt a pár napot!

[hu_HU_title] => Miskolci Sörfesztivál [hu_HU_metakey] => [hu_HU_metadescription] => Még szeretne az iskolakezdés előtt egy hatalmasat bulizni jó társaságban, színvonalas programokkal? [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 1742 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-18 23:59:11 [date_public] => 2015-07-19 [date_start] => 2015-07-19 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/miskolc-sorfesztival2.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [2] => Array ( [id] => 45 [user_id] => 0 [hu_HU] => Lillafüredi kisvasút [hu_HU_url] => lillafuredi-kisvasut [hu_HU_text] =>

A kisvasút az Észak-Kilián városrésztől Lillafüred érintésével Garadnáig közlekedik 14 km hosszon. A keskeny nyomtávú erdei vasútvonal az ország egyik legnagyobb vasúti viaduktján (64 m hosszú és 20 m magas), két alagúton, és a festői szépségű Hámori-tó partja mentén vezet a pisztrángkeltetőjéről híres Garadnáig, érintve az ország legrégebbi, máig működőképes ipari műemlékét, az újmassai őskohót.Egész évben közlekedő szerelvények télen zárt, fűtött kocsikkal üzemelnek. Nyári időszakban hétvégenként, illetve csoportos megrendelés esetén egy másik szárnyvonalon Mahócáig, a kedvelt bükki kirándulóhelyig is közlekedik a kisvasút.

lillafured-kisvasut

A korábbi évekhez hasonlóan, a 2015-ös évben is számos programmal várják majd a kisvasutak és a Börzsöny szerelmeseit. Jut majd program kicsiknek és nagyoknak egyaránt tavasztól télig. A tervezett programok a következőek:

 • Július 25: a Kemencei Erdei Múzeumvasút napja (egész napos programok Kemencén, különvonatozás...)
 • Augusztus 20: Szent István ünnepe, 4 napos hosszú hétvége, vonatközlekedés az ünnep minden napján
 • Szeptember 19: szarvasbőgés hallgató esti különvonat
 • Szeptember 26: Turizmus világnapja (vezetett túrák)
 • Október 4: Állatok világnapja (kutyák ingyenesen utazhatnak a kisvasúton)
 • December 5: Mikulás-napi vonatozás (a gyermekeknek ajándékot hoz a Mikulás, játszóház és vonatozás a téli Börzsönyben)
 • December 31: vonatozás egész nap és Szilveszter éjszakáján különvonat indul 2016-ba

A mai kornak megfelelően ki ne szeretne eltölteni programokkal teli, élményekben gazdag napokat?

Ki ne szeretne egy ilyen nap után egy wellness szállodában kikapcsolódni? A mi feladatunk, hogy - miután a közelben lévő attrakciókat, látványosságokat felderítette - megfelelő kényeztetést, pihenést, kikapcsolódást nyújtsunk mindenki számára.

Különböző wellness szolgáltatásokkal, kifogástalan kiszolgálással, kedves személyzettel, ínycsiklandozó fogásokkal várja wellness hotelünk minden kedves vendégünket. Szemezgessek akciós wellness csomagajánlatainkból, és válassza ki az
Önnek legmegfelelőbbet!

[hu_HU_title] => Lillafüredi kisvasút [hu_HU_metakey] => lillafured, kisvasut, lillafuredi kisvasut, hotel aurora, wellness hotel [hu_HU_metadescription] => A kisvasút az Észak-Kilián városrésztől Lillafüred érintésével Garadnáig közlekedik 14 km hosszon. [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 1466 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-18 23:36:28 [date_public] => 2015-07-17 [date_start] => 2015-07-17 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/lillafured-kisvasut2.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [3] => Array ( [id] => 38 [user_id] => 0 [hu_HU] => V. Miskolci Lecsófesztivál [hu_HU_url] => miskolc-lecsofesztival [hu_HU_text] =>

2015. augusztus 8-án Miskolcon, a Majális Parkban kerül megrendezésre az V. Miskolci Lecsófesztivál.
A rendezvénysorozat 2011-ben indult, a célja pedig a lokálpatrióták eszmecseréje, a hagyományok őrzése egy kellemes, nyári nap ölelésében.


lecso-fesztival

Mára a fesztivál tömegeket vonz, kilépett a helyi légkörből, és turisták százait látja vendégül. A szervezők programokkal, előadásokkal, fellépőkkel kívánják a napot színesíteni, és hát az elmaradhatatlan lecsó is jelen lesz.

Miskolc turizmusa folyamatosan fejlődik, újabb és újabb fesztiválok, programok látnak napvilágot. Az ország minden részéről várunk látogatókat, és fontos az, hogy ezek a vendégek minőségi szálláshelyen töltsék az éjszakákat.

Ehhez biztosít wellness szállodánk, a miskolctapolcai Hotel Aurora**** olyan négy csillagos ellátást, amely minden igényt kielégít egy hosszú nap fáradalmi után. Ha megtömte pocakját lecsóval, semmi más nem hiányzik, csak egy jó kis wellness, egy masszázs, ejtőzés a habok között.

Foglaljon szobát nálunk, és élvezze a wellness hotel adta kiváló lehetőségeket!

[hu_HU_title] => V. Miskolci Lecsófesztivál [hu_HU_metakey] => lecsó fesztivál, lecsó miskolc, lecsó fesztivál miskolc [hu_HU_metadescription] => 2015. augusztus 8-án Miskolcon, a Majális Parkban kerül megrendezésre az V. Miskolci Lecsófesztivál. [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 1773 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-08 14:40:36 [date_public] => 2015-07-07 [date_start] => 2015-07-07 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/lecso-fesztival.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [4] => Array ( [id] => 37 [user_id] => 0 [hu_HU] => Diósgyőri vár [hu_HU_url] => diosgyori-var [hu_HU_text] =>

A Diósgyőri vár, Miskolc egyik legnagyobb turisztikai látványossága több mint ezer éves történelemmel büszkélkedhet, hisz a honfoglaló magyarok már egy korábbi időkből származó, mészkődombra emelt földvárra leltek az akkor még mocsaras vidéken.


Diósgyőri vár új köntösben

A Honfoglalás-kori földvár, nemzetségi kővár jellegzetes romjai a Szinva-patak völgyében elterülő szürkésfehér mészkőből álló szikladombon emelkednek.

Az erre épült földvárat első ízben Anonymus említi. IV. Béla király a tatárjárás után kedvelt hívének, Ernye bánnak adományozta a várat. Ernye bán fia, István nádor volt az első, akkor még gyűrű alakú, kéttornyos kővár építtetője.

diosgyori-var

A virágzó középkorban Nagy Lajos 1364-ben nagy birtokrészt csatolt a várhoz, a nemzetségi vár helyén pedig itáliai és dél-francia mintára, pompás, négy-saroktornyos, gótikus várkastélyt építtetett. A falakat körülölelő vizesárokkal, négy hatalmas, bevehetetlennek látszó toronnyal, a tornyokat összekötő emeletes lakosztályokkal, valamint a korabeli Közép-Európa legnagyobb lovagtermével Diósgyőr vára az ország legszebb és legpompázatosabb erődítménye volt.

Diósgyőr királyi székhelyként akkoriban vált jelentőssé, miután Lajos a lengyel királyi trónt is elfoglalta.

Lajos király halála után Diósgyőr a továbbiakban a királynék javadalma volt. A mohácsi csatavesztésig hat királyné - köztük Mátyás felesége, Beatrix - jegyajándékba kapott vidéki rezidenciájaként szolgált: ezért is emlegették akkoriban Diósgyőr várát „a királynék jegyruhája”-ként. Mátyás király és Aragónia Beatrix idejében tovább folyt a vár reneszánsz stílusban történő díszítése.

Mohács után zálogos birtokosok kezén pusztult a vár, míg ismét vissza nem jutott a koronauradalom birtokába. A XIX. századi festmények, fotográfiák már csak romokat mutatnak, a táj csodálatos szépsége azonban mit sem változott.

Újjáépítés!

Több nekibuzdulás után 1962-ben Czeglédy Ilona régész vezetésével kezdődött az a tíz éven át tartó feltárás, amelynek eredményeként rom állapotában került konzerválásra a Diósgyőri vár. A konzervált állapotban is pusztuló vár rekonstrukciójára újabb negyven év elteltével nyílt lehetőség a „Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális- és ökoturisztikai fejlesztése” projekt keretében. A felújított Diósgyőri vár átadására 2014. augusztus 30-án került sor, nagyszabású ünnepség közepette, amelyet követően ismét mindenkit „Vár Diósgyőr!”

Kiállítások

Kiállításaink megmutatják Lajos királyi várát, udvartartása életét.

diosgyori-varjatekok

A Kazamatát végigjárva népe mindennapjaiba nyerhet betekintést. A Felső vár rondellájában végignézheti a palota épülését, romlását, évszázadokon átnyúló történetét. Ha érdeklik a kardok, páncélok, kopogjon be a fémműves műhelybe, ahol hű mesterek segítségével ki is próbálhatja ezen fegyvereket. Kérésére udvarhölgyek körbevezetik a palotán, tekintse meg Közép-Európa legnagyobb lovagtermét, a kétszintes várkápolnát, az uralkodók, majd a királynék reneszánsz palotaszárnyát, hallgassa figyelemmel történeteiket, udvari pletykáikat, kóstoljon bele a csodába, érezzen rá a középkor ízére!

Programok- rendezvények- koncertek sora várja a látogatókat, mely akár több napos felejthetetlen élményt kínál családoknak, gyerekeknek, pároknak, senioroknak egyaránt.

Július havi állandó programok keretein belül péntekenként kézműves bemutatókat, szombatonként Szittya lovasíjász bemutatók 11:00, 13:00 és 16:00 órai kezdéssel, vasárnaponként a Diósgyőri Aranysarkantyús lovagrend bemutatói 11:00 és 13:00 órai kezdettel vár minden kedves érdeklődőt.

Péntektől vasárnapig pedig gyógynövény ismereti túrák indulnak óránként.
Az augusztusi forgatagban a Diósgyőri vár idén augusztusban is várja a látogatókat az ország egyik legrangosabb történelmi játékaira, melyen Diósgyőr várának fénykorát idézik föl egy sokszínű programsorozattal.

diosgyori-varjatekok-kard

A középkorhoz kapcsolódó játékok idén nyolc napig tartanak, augusztus 15-től 23-ig. A látogatók részt vehetnek lovagi tornán, lovas íjász és harci bemutatókon, megelevenednek a középkori mesterségek, és hangos vásári mutatványosok, vásárosok szórakoztatják a vár népét. Nagy Lajos király kedvenc udvarából a mulatság sem hiányozhat, a hangulatfelelősök többek között az Agyagbanda, és a Hollóének Hungarica lesznek és még sokan mások.

Novemberi maszkabál

Beatrix királyné születésnapja alkalmából megrendezésre kerül a Mátyás király maszkabálja 2015. NOVEMBER 14-én, szombaton. A rendezvény Mátyás király korát, a reneszánsz pompáját és a középkori Itália hangulatát kívánja megidézni a Diósgyőri várban. Úgy tartják, a korabeli Itália egy kicsit talán a Diósgyőri vár falai közé is költözött, amikor Mátyás feleségül vette Aragóniai Beatrix nápolyi királylányt.

A maszkabál itáliai eredetű szokása ekkor honosodhatott meg a királyi udvarban. A bál különlegességét adja, hogy a királynéi jegyajándékba kapott Diósgyőri vár impozáns lovagtermében kerül megrendezésre.

A reneszánsz udvari mulatság hangulatát talján maszkok mögé rejtett animátorok alapozzák meg, reneszánsz muzsikát játszó udvari zenészek, mutatványosok, tűznyelők és jelmezes hagyományőrző táncosok emelik az est fényét. A programok mellett a gasztronómia is hangsúlyos szerepet kap, így a résztvevők Mátyás király, a királyné és az udvartartás körében egy hamisítatlan reneszánsz báli vacsorán vehetnek részt a XXI. században.

Van a közelben wellness szálloda?

A Diósgyőri vár programjai biztosítottak, legyen szó tikkasztó hőségről, vagy kellemes őszi időjárásról. Már csak a nyugodt, hangulatos szálláshely hiányzik, ahonnan könnyen és gyorsan eljuthatnak a Diósgyőri Várhoz?

wellness-szalloda

Jó lenne egy fárasztó nap után egy kis hűsölés, finom vacsora, vízben csobbanás?

Wellness hotelünkben mindezt megkapja! Egész napos wellness szolgáltatások, frissítő masszázs, kedves kiszolgálás, finom ételek. Wellness szállodánk, a miskolctapolcai Hotel Aurora**** biztosítja az Ön számára. Wellness csomagajánlataink között bármikor kedvére válogathat akciós ajánlataink közül.

Várjuk Önöket, nem fognak csalódni!

[hu_HU_title] => Diósgyőri vár [hu_HU_metakey] => diósgyőr, diósgyőri vár, várjátékok, lovagi torna [hu_HU_metadescription] => A Diósgyőri vár, Miskolc egyik legnagyobb turisztikai látványossága több mint ezer éves történelemmel büszkélkedhet [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 2316 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-08 14:18:26 [date_public] => 2015-07-07 [date_start] => 2015-07-07 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/diosgyor1.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [5] => Array ( [id] => 36 [user_id] => 0 [hu_HU] => Miskolctapolca park [hu_HU_url] => miskolctapolca-park [hu_HU_text] =>

A védettség rendeltetése az arborétum jellegű őshonos és exóta fajokban gazdag terület megőrzése.

A park az idegenforgalmat, valamint a szabadidő kulturált eltöltését szolgálja. Az Árpád-kori apátság parkerdejéből kialakított, Miskolc város által 1937-ben megvásárolt, intenzíven fejlesztett park területe és tórendszere az üdülőkörzet egyik gyöngyszeme.


A park területén évszázados, dendrológiai szempontból ritka fajokban gazdag növényzet található, melyet az évtizedek során kialakult rendkívül gazdag állatvilág (elsősorban madarak) színesít.

tapolca-park

Kiemelkedő eleme a csónakázótó, aminek mentén megmaradt a forrásláp égeres növénytársulása, és az ezt szegélyező idős kocsányos tölgyes. Az 1999. évben magyarázó táblákkal látták el az itt tenyésző növényeket, így a látogató az esztétikai élmény mellett természettudományos ismereteit is bővítheti.

Területe: 6 hektár. A parkban található egy nagyobb méretű fakereszt, amely a volt bencés apátság helyét jelöli.

Jó idő, szép környezet, történelem óra, és természettudomány! Nem kell már más, csak egy hely, ahonnan mindezt körbe lehet járni. Legyen ez a mi szállodánk, a miskolctapolcai Hotel Aurora****!


Kényelmes szobák, finom ételek, szerteágazó wellness szolgáltatások, és figyelmes személyzet várja Önöket!

[hu_HU_title] => Miskolctapolca park [hu_HU_metakey] => miskolctapolca park, miskolctapolca, csónakázó tó, wellness csomag [hu_HU_metadescription] => A védettség rendeltetése az arborétum jellegű őshonos és exóta fajokban gazdag terület megőrzése. [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 1462 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-02 23:27:15 [date_public] => 2015-07-01 [date_start] => 2015-07-01 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/csonakazoto.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [6] => Array ( [id] => 35 [user_id] => 0 [hu_HU] => Barlangfürdő [hu_HU_url] => barlangfurdo [hu_HU_text] =>

A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang Miskolctapolcán, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból.


Az Európában egyedülálló miskolctapolcai Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt.

barlangfürdő

Sokan esküsznek a Barlangfürdő gyógyhatására is, ami elsősorban a kellemes, gyógyító barlangi klímának, valamint a meleg karsztvíznek köszönhető.

Erre alapoztunk mi is, amikor létrehoztuk Miskolctapolca legújabb szállodáját, a Hotel Aurora****-t.

Bár a Barlangfürdő látványa megér egy próbát, mi mégis úgy gondoltuk, hogy wellness részlegünkkel tovább nyújtjuk a vizes lehetőségek tárházát, mert számunkra az Ön felüdülése a legfontosabb.

Csomagajánlataink mindegyike tartalmazza a wellness részleg használatát, hogy semmiképpen ne maradjon ki a jóból!

[hu_HU_title] => Barlangfürdő [hu_HU_metakey] => barlangfürdő, barlangfürdő miskolc, wellness hotel, wellness csomag [hu_HU_metadescription] => A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang Miskolctapolcán [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 1394 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-02 23:16:46 [date_public] => 2015-07-01 [date_start] => 2015-07-01 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/barlangfurdo2.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [7] => Array ( [id] => 34 [user_id] => 0 [hu_HU] => Miskolctapolcai Strand [hu_HU_url] => miskolctapolca-strand [hu_HU_text] =>

Történelmi múltú fürdőkomplexum újjászületésének idejét éljük.

Tíz esztendő után ismét a fürdőzőké, a miskolciaké, a városunkba érkező vendégeké a miskolctapolcai strand.

Olyan komplexumot álmodtak újra a mai kor elvárásainak színvonalán, amelyet már a múlt század elején szerettek volna az ország fürdőkultúráját építők.


strand

A Miskolctapolcai Strandfürdő újjáépítése ebben a szellemben történt. A legmagasabb színvonal, a szolgáltatások egyedülállóan széles köre, a fenntarthatóság és a meglévő értékek megőrzése voltak azok a szempontok, amelyek meghatározták a fejlesztést.

Az eredmény pedig önmagáért beszél.

A most elkészült, fitness-, wellness-központot tartalmazó strand csak az első ütem, amely hamarosan tovább épül, s egy egyedülálló élményfürdővel egészül ki.

A megújult, kibővült Miskolctapolcai Strandfürdő a környezetében lévő ősparkkal, egyedülálló élményt kínál vendégeinek.

Wellness-ből sosem elég! A Strandfürdő zárórát követően a miskolctapolcai Hotel Aurora**** kínál wellness szolgáltatásokat, melyek egy jól megérdemelt vacsorát követően remek feltöltődést nyújtanak.

Minden csomagajánlatunkat úgy alakítottunk ki, hogy az tartalmazza a wellness részleg adta lehetőségeket!

[hu_HU_title] => Miskolctapolcai Strand [hu_HU_metakey] => wellness, strand, miskolc strand, miskolctapolca strand [hu_HU_metadescription] => Wellness-ből sosem elég! A Strandfürdő zárórát követően a miskolctapolcai Hotel Aurora**** kínál wellness szolgáltatásokat [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 1925 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-02 22:57:18 [date_public] => 2015-07-01 [date_start] => 2015-07-01 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/strand_1.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [8] => Array ( [id] => 33 [user_id] => 0 [hu_HU] => Hell Kart [hu_HU_url] => hell-kart [hu_HU_text] =>

Igazi versenyzési élmény egyedülálló környezetben, a Bükk lábánál, Miskolctapolcán.

Magyarország legmodernebb elektromos gokart pályája a fák között kialakított nyomvonalával mintegy 560 méteres száguldást kínál a technikai sportok szerelmeseinek.


HELL-kart

A speciálisan kialakított bukósisakok valódi motorhangot nyújtanak, miközben a test-test elleni küzdelem a formaautózás hangulatát idézi. Az időmérő rendszer megjegyzi a versenyzők adatait, köridejét, vagyis a baráti társaságok háziversenyeket is vívhatnak egymással.

Az 560 méter hosszú és 8-12 méter széles gokart pálya 7 különböző szakaszra osztható, azaz 7 különböző pálya-verzió alakítható ki.

Ha pedig elfárad az iramban, jöjjön haza hozzánk, Miskolctapolca legújabb 4 csillagos wellness hotelében tárt karokkal várjuk.

A Hotel Aurora**** wellness részlegében kipihenheti magát, vagy lakmározhat éttermünkben, teraszunkon.

Válasszon csomagajánlataink közül, foglaljon szobát, és kezdődhet a verseny.

[hu_HU_title] => Hell Kart [hu_HU_metakey] => hell kart, gokart, miskolc gokart, gokart pálya [hu_HU_metadescription] => Igazi versenyzési élmény egyedülálló környezetben, a Bükk lábánál, Miskolctapolcán. [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 1841 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-02 22:49:37 [date_public] => 2015-07-01 [date_start] => 2015-07-01 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/hell-kart-2.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [9] => Array ( [id] => 32 [user_id] => 0 [hu_HU] => Maya Játszópark [hu_HU_url] => maya-jatszopark [hu_HU_text] =>

Az Avalon Park a legkisebbekre is gondolva kiváló szórakozási lehetőséget nyújt a gyermekek számára Miskolctapolcán, a Barlangfürdőhöz közel, 2500 négyzetméteren megépített, egyedi, “maya dizájnnal” ellátott játszóparkban.


A különböző ügyességi, mászó- és ugráló elemek, csúszdák a különleges mozgásigénnyel rendelkező kicsik számára kiváló, biztonságos és változatos szórakozást biztosítanak. A játszópark az évszaknak megfelelő gyermek rendezvények széles, színes választékával (Húsvét, Majális, Gyereknap, Halloween, Mikulás) várja a látogatókat 0-99 éves korig.

maya-jatszopark

A játszóparkban gyermekmegőrző is igénybe vehető, illetve képzett animátorok gondoskodnak a gyerekek számára érdekes és élvezetes programról. Az egzotikus Maya Játszópark szülinapok, család rendezvények számára is kiváló helyszínül szolgál.

Ehhez a remek szórakozási lehetőséghez ajánljuk magunkat, a miskolctapolcai Hotel Aurora**** wellness szállodát, mint szállásadót.

Wellness csomagjainkat ellátással, wellness használattal tűzdeltük meg, így szállodánk kirándulásaik kiváló kiinduló pontja lehet.

[hu_HU_title] => Maya Játszópark [hu_HU_metakey] => maya park, maya játszópark, wellnes park, wellness szálloda, miskolctapolca park [hu_HU_metadescription] => A különböző ügyességi, mászó- és ugráló elemek, csúszdák a különleges mozgásigénnyel rendelkező kicsik számára kiváló, biztonságos és változatos szórakozást biztosítanak. [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 3736 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-02 18:06:38 [date_public] => 2015-07-01 [date_start] => 2015-07-01 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/maya_jatszopark_02.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) )

Szeretne elsőként értesülni a legjobb csomagajánlatainkról és szeretné otthon is elkészíteni az éttermünk étlapján szereplő ételeket?


Iratkozzon fel hírlevelünkre, így nem csak elsőként értesülhet a legkedvezőbb ajánlatainkról, hanem azonnal elküldjük önnek a Chef-ünk ajánlatával készült legjobb Hotel Aurora**** recepteket, hogy otthon is elkészíthesse azokat.Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca