Járja körbe szállodánkat az otthonából!

Megnézem | >

3d

content/blog/diosgyor1.jpg

Diósgyőri vár

Dátum: 2015.07.07. | Hotel Aurora

A Diósgyőri vár, Miskolc egyik legnagyobb turisztikai látványossága több mint ezer éves történelemmel büszkélkedhet, hisz a honfoglaló magyarok már egy korábbi időkből származó, mészkődombra emelt földvárra leltek az akkor még mocsaras vidéken.

Részletek | »

content/blog/csonakazoto.jpg

Miskolctapolca park

Dátum: 2015.07.01. | Hotel Aurora

A védettség rendeltetése az arborétum jellegű őshonos és exóta fajokban gazdag terület megőrzése.

A park az idegenforgalmat, valamint a szabadidő kulturált eltöltését szolgálja. Az Árpád-kori apátság parkerdejéből kialakított, Miskolc város által 1937-ben megvásárolt, intenzíven fejlesztett park területe és tórendszere az üdülőkörzet egyik gyöngyszeme.

Részletek | »

content/blog/barlangfurdo2.jpg

Barlangfürdő

Dátum: 2015.07.01. | Hotel Aurora

A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang Miskolctapolcán, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból.

Részletek | »

content/blog/strand_1.jpg

Miskolctapolcai Strand

Dátum: 2015.07.01. | Hotel Aurora

Történelmi múltú fürdőkomplexum újjászületésének idejét éljük.

Tíz esztendő után ismét a fürdőzőké, a miskolciaké, a városunkba érkező vendégeké a miskolctapolcai strand.

Olyan komplexumot álmodtak újra a mai kor elvárásainak színvonalán, amelyet már a múlt század elején szerettek volna az ország fürdőkultúráját építők.

Részletek | »

content/blog/hell-kart-2.jpg

Hell Kart

Dátum: 2015.07.01. | Hotel Aurora

Igazi versenyzési élmény egyedülálló környezetben, a Bükk lábánál, Miskolctapolcán.

Magyarország legmodernebb elektromos gokart pályája a fák között kialakított nyomvonalával mintegy 560 méteres száguldást kínál a technikai sportok szerelmeseinek.

Részletek | »

content/blog/maya_jatszopark_02.jpg

Maya Játszópark

Dátum: 2015.07.01. | Hotel Aurora

Az Avalon Park a legkisebbekre is gondolva kiváló szórakozási lehetőséget nyújt a gyermekek számára Miskolctapolcán, a Barlangfürdőhöz közel, 2500 négyzetméteren megépített, egyedi, “maya dizájnnal” ellátott játszóparkban.

Részletek | »
 < 12
Array
(
  [0] => Array
    (
      [id] => 37
      [user_id] => 0
      [hu_HU] => Diósgyőri vár
      [hu_HU_url] => diosgyori-var
      [hu_HU_text] => 

A Diósgyőri vár, Miskolc egyik legnagyobb turisztikai látványossága több mint ezer éves történelemmel büszkélkedhet, hisz a honfoglaló magyarok már egy korábbi időkből származó, mészkődombra emelt földvárra leltek az akkor még mocsaras vidéken.


Diósgyőri vár új köntösben

A Honfoglalás-kori földvár, nemzetségi kővár jellegzetes romjai a Szinva-patak völgyében elterülő szürkésfehér mészkőből álló szikladombon emelkednek.

Az erre épült földvárat első ízben Anonymus említi. IV. Béla király a tatárjárás után kedvelt hívének, Ernye bánnak adományozta a várat. Ernye bán fia, István nádor volt az első, akkor még gyűrű alakú, kéttornyos kővár építtetője.

diosgyori-var

A virágzó középkorban Nagy Lajos 1364-ben nagy birtokrészt csatolt a várhoz, a nemzetségi vár helyén pedig itáliai és dél-francia mintára, pompás, négy-saroktornyos, gótikus várkastélyt építtetett. A falakat körülölelő vizesárokkal, négy hatalmas, bevehetetlennek látszó toronnyal, a tornyokat összekötő emeletes lakosztályokkal, valamint a korabeli Közép-Európa legnagyobb lovagtermével Diósgyőr vára az ország legszebb és legpompázatosabb erődítménye volt.

Diósgyőr királyi székhelyként akkoriban vált jelentőssé, miután Lajos a lengyel királyi trónt is elfoglalta.

Lajos király halála után Diósgyőr a továbbiakban a királynék javadalma volt. A mohácsi csatavesztésig hat királyné - köztük Mátyás felesége, Beatrix - jegyajándékba kapott vidéki rezidenciájaként szolgált: ezért is emlegették akkoriban Diósgyőr várát „a királynék jegyruhája”-ként. Mátyás király és Aragónia Beatrix idejében tovább folyt a vár reneszánsz stílusban történő díszítése.

Mohács után zálogos birtokosok kezén pusztult a vár, míg ismét vissza nem jutott a koronauradalom birtokába. A XIX. századi festmények, fotográfiák már csak romokat mutatnak, a táj csodálatos szépsége azonban mit sem változott.

Újjáépítés!

Több nekibuzdulás után 1962-ben Czeglédy Ilona régész vezetésével kezdődött az a tíz éven át tartó feltárás, amelynek eredményeként rom állapotában került konzerválásra a Diósgyőri vár. A konzervált állapotban is pusztuló vár rekonstrukciójára újabb negyven év elteltével nyílt lehetőség a „Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális- és ökoturisztikai fejlesztése” projekt keretében. A felújított Diósgyőri vár átadására 2014. augusztus 30-án került sor, nagyszabású ünnepség közepette, amelyet követően ismét mindenkit „Vár Diósgyőr!”

Kiállítások

Kiállításaink megmutatják Lajos királyi várát, udvartartása életét.

diosgyori-varjatekok

A Kazamatát végigjárva népe mindennapjaiba nyerhet betekintést. A Felső vár rondellájában végignézheti a palota épülését, romlását, évszázadokon átnyúló történetét. Ha érdeklik a kardok, páncélok, kopogjon be a fémműves műhelybe, ahol hű mesterek segítségével ki is próbálhatja ezen fegyvereket. Kérésére udvarhölgyek körbevezetik a palotán, tekintse meg Közép-Európa legnagyobb lovagtermét, a kétszintes várkápolnát, az uralkodók, majd a királynék reneszánsz palotaszárnyát, hallgassa figyelemmel történeteiket, udvari pletykáikat, kóstoljon bele a csodába, érezzen rá a középkor ízére!

Programok- rendezvények- koncertek sora várja a látogatókat, mely akár több napos felejthetetlen élményt kínál családoknak, gyerekeknek, pároknak, senioroknak egyaránt.

Július havi állandó programok keretein belül péntekenként kézműves bemutatókat, szombatonként Szittya lovasíjász bemutatók 11:00, 13:00 és 16:00 órai kezdéssel, vasárnaponként a Diósgyőri Aranysarkantyús lovagrend bemutatói 11:00 és 13:00 órai kezdettel vár minden kedves érdeklődőt.

Péntektől vasárnapig pedig gyógynövény ismereti túrák indulnak óránként.
Az augusztusi forgatagban a Diósgyőri vár idén augusztusban is várja a látogatókat az ország egyik legrangosabb történelmi játékaira, melyen Diósgyőr várának fénykorát idézik föl egy sokszínű programsorozattal.

diosgyori-varjatekok-kard

A középkorhoz kapcsolódó játékok idén nyolc napig tartanak, augusztus 15-től 23-ig. A látogatók részt vehetnek lovagi tornán, lovas íjász és harci bemutatókon, megelevenednek a középkori mesterségek, és hangos vásári mutatványosok, vásárosok szórakoztatják a vár népét. Nagy Lajos király kedvenc udvarából a mulatság sem hiányozhat, a hangulatfelelősök többek között az Agyagbanda, és a Hollóének Hungarica lesznek és még sokan mások.

Novemberi maszkabál

Beatrix királyné születésnapja alkalmából megrendezésre kerül a Mátyás király maszkabálja 2015. NOVEMBER 14-én, szombaton. A rendezvény Mátyás király korát, a reneszánsz pompáját és a középkori Itália hangulatát kívánja megidézni a Diósgyőri várban. Úgy tartják, a korabeli Itália egy kicsit talán a Diósgyőri vár falai közé is költözött, amikor Mátyás feleségül vette Aragóniai Beatrix nápolyi királylányt.

A maszkabál itáliai eredetű szokása ekkor honosodhatott meg a királyi udvarban. A bál különlegességét adja, hogy a királynéi jegyajándékba kapott Diósgyőri vár impozáns lovagtermében kerül megrendezésre.

A reneszánsz udvari mulatság hangulatát talján maszkok mögé rejtett animátorok alapozzák meg, reneszánsz muzsikát játszó udvari zenészek, mutatványosok, tűznyelők és jelmezes hagyományőrző táncosok emelik az est fényét. A programok mellett a gasztronómia is hangsúlyos szerepet kap, így a résztvevők Mátyás király, a királyné és az udvartartás körében egy hamisítatlan reneszánsz báli vacsorán vehetnek részt a XXI. században.

Van a közelben wellness szálloda?

A Diósgyőri vár programjai biztosítottak, legyen szó tikkasztó hőségről, vagy kellemes őszi időjárásról. Már csak a nyugodt, hangulatos szálláshely hiányzik, ahonnan könnyen és gyorsan eljuthatnak a Diósgyőri Várhoz?

wellness-szalloda

Jó lenne egy fárasztó nap után egy kis hűsölés, finom vacsora, vízben csobbanás?

Wellness hotelünkben mindezt megkapja! Egész napos wellness szolgáltatások, frissítő masszázs, kedves kiszolgálás, finom ételek. Wellness szállodánk, a miskolctapolcai Hotel Aurora**** biztosítja az Ön számára. Wellness csomagajánlataink között bármikor kedvére válogathat akciós ajánlataink közül.

Várjuk Önöket, nem fognak csalódni!

[hu_HU_title] => Diósgyőri vár [hu_HU_metakey] => diósgyőr, diósgyőri vár, várjátékok, lovagi torna [hu_HU_metadescription] => A Diósgyőri vár, Miskolc egyik legnagyobb turisztikai látványossága több mint ezer éves történelemmel büszkélkedhet [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 3727 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-08 14:18:26 [date_public] => 2015-07-07 [date_start] => 2015-07-07 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/diosgyor1.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [1] => Array ( [id] => 36 [user_id] => 0 [hu_HU] => Miskolctapolca park [hu_HU_url] => miskolctapolca-park [hu_HU_text] =>

A védettség rendeltetése az arborétum jellegű őshonos és exóta fajokban gazdag terület megőrzése.

A park az idegenforgalmat, valamint a szabadidő kulturált eltöltését szolgálja. Az Árpád-kori apátság parkerdejéből kialakított, Miskolc város által 1937-ben megvásárolt, intenzíven fejlesztett park területe és tórendszere az üdülőkörzet egyik gyöngyszeme.


A park területén évszázados, dendrológiai szempontból ritka fajokban gazdag növényzet található, melyet az évtizedek során kialakult rendkívül gazdag állatvilág (elsősorban madarak) színesít.

tapolca-park

Kiemelkedő eleme a csónakázótó, aminek mentén megmaradt a forrásláp égeres növénytársulása, és az ezt szegélyező idős kocsányos tölgyes. Az 1999. évben magyarázó táblákkal látták el az itt tenyésző növényeket, így a látogató az esztétikai élmény mellett természettudományos ismereteit is bővítheti.

Területe: 6 hektár. A parkban található egy nagyobb méretű fakereszt, amely a volt bencés apátság helyét jelöli.

Jó idő, szép környezet, történelem óra, és természettudomány! Nem kell már más, csak egy hely, ahonnan mindezt körbe lehet járni. Legyen ez a mi szállodánk, a miskolctapolcai Hotel Aurora****!


Kényelmes szobák, finom ételek, szerteágazó wellness szolgáltatások, és figyelmes személyzet várja Önöket!

[hu_HU_title] => Miskolctapolca park [hu_HU_metakey] => miskolctapolca park, miskolctapolca, csónakázó tó, wellness csomag [hu_HU_metadescription] => A védettség rendeltetése az arborétum jellegű őshonos és exóta fajokban gazdag terület megőrzése. [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 2856 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-02 23:27:15 [date_public] => 2015-07-01 [date_start] => 2015-07-01 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/csonakazoto.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [2] => Array ( [id] => 35 [user_id] => 0 [hu_HU] => Barlangfürdő [hu_HU_url] => barlangfurdo [hu_HU_text] =>

A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang Miskolctapolcán, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból.


Az Európában egyedülálló miskolctapolcai Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt.

barlangfürdő

Sokan esküsznek a Barlangfürdő gyógyhatására is, ami elsősorban a kellemes, gyógyító barlangi klímának, valamint a meleg karsztvíznek köszönhető.

Erre alapoztunk mi is, amikor létrehoztuk Miskolctapolca legújabb szállodáját, a Hotel Aurora****-t.

Bár a Barlangfürdő látványa megér egy próbát, mi mégis úgy gondoltuk, hogy wellness részlegünkkel tovább nyújtjuk a vizes lehetőségek tárházát, mert számunkra az Ön felüdülése a legfontosabb.

Csomagajánlataink mindegyike tartalmazza a wellness részleg használatát, hogy semmiképpen ne maradjon ki a jóból!

[hu_HU_title] => Barlangfürdő [hu_HU_metakey] => barlangfürdő, barlangfürdő miskolc, wellness hotel, wellness csomag [hu_HU_metadescription] => A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang Miskolctapolcán [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 2273 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-02 23:16:46 [date_public] => 2015-07-01 [date_start] => 2015-07-01 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/barlangfurdo2.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [3] => Array ( [id] => 34 [user_id] => 0 [hu_HU] => Miskolctapolcai Strand [hu_HU_url] => miskolctapolca-strand [hu_HU_text] =>

Történelmi múltú fürdőkomplexum újjászületésének idejét éljük.

Tíz esztendő után ismét a fürdőzőké, a miskolciaké, a városunkba érkező vendégeké a miskolctapolcai strand.

Olyan komplexumot álmodtak újra a mai kor elvárásainak színvonalán, amelyet már a múlt század elején szerettek volna az ország fürdőkultúráját építők.


strand

A Miskolctapolcai Strandfürdő újjáépítése ebben a szellemben történt. A legmagasabb színvonal, a szolgáltatások egyedülállóan széles köre, a fenntarthatóság és a meglévő értékek megőrzése voltak azok a szempontok, amelyek meghatározták a fejlesztést.

Az eredmény pedig önmagáért beszél.

A most elkészült, fitness-, wellness-központot tartalmazó strand csak az első ütem, amely hamarosan tovább épül, s egy egyedülálló élményfürdővel egészül ki.

A megújult, kibővült Miskolctapolcai Strandfürdő a környezetében lévő ősparkkal, egyedülálló élményt kínál vendégeinek.

Wellness-ből sosem elég! A Strandfürdő zárórát követően a miskolctapolcai Hotel Aurora**** kínál wellness szolgáltatásokat, melyek egy jól megérdemelt vacsorát követően remek feltöltődést nyújtanak.

Minden csomagajánlatunkat úgy alakítottunk ki, hogy az tartalmazza a wellness részleg adta lehetőségeket!

[hu_HU_title] => Miskolctapolcai Strand [hu_HU_metakey] => wellness, strand, miskolc strand, miskolctapolca strand [hu_HU_metadescription] => Wellness-ből sosem elég! A Strandfürdő zárórát követően a miskolctapolcai Hotel Aurora**** kínál wellness szolgáltatásokat [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 3215 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-02 22:57:18 [date_public] => 2015-07-01 [date_start] => 2015-07-01 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/strand_1.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [4] => Array ( [id] => 33 [user_id] => 0 [hu_HU] => Hell Kart [hu_HU_url] => hell-kart [hu_HU_text] =>

Igazi versenyzési élmény egyedülálló környezetben, a Bükk lábánál, Miskolctapolcán.

Magyarország legmodernebb elektromos gokart pályája a fák között kialakított nyomvonalával mintegy 560 méteres száguldást kínál a technikai sportok szerelmeseinek.


HELL-kart

A speciálisan kialakított bukósisakok valódi motorhangot nyújtanak, miközben a test-test elleni küzdelem a formaautózás hangulatát idézi. Az időmérő rendszer megjegyzi a versenyzők adatait, köridejét, vagyis a baráti társaságok háziversenyeket is vívhatnak egymással.

Az 560 méter hosszú és 8-12 méter széles gokart pálya 7 különböző szakaszra osztható, azaz 7 különböző pálya-verzió alakítható ki.

Ha pedig elfárad az iramban, jöjjön haza hozzánk, Miskolctapolca legújabb 4 csillagos wellness hotelében tárt karokkal várjuk.

A Hotel Aurora**** wellness részlegében kipihenheti magát, vagy lakmározhat éttermünkben, teraszunkon.

Válasszon csomagajánlataink közül, foglaljon szobát, és kezdődhet a verseny.

[hu_HU_title] => Hell Kart [hu_HU_metakey] => hell kart, gokart, miskolc gokart, gokart pálya [hu_HU_metadescription] => Igazi versenyzési élmény egyedülálló környezetben, a Bükk lábánál, Miskolctapolcán. [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 3779 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-02 22:49:37 [date_public] => 2015-07-01 [date_start] => 2015-07-01 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/hell-kart-2.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) [5] => Array ( [id] => 32 [user_id] => 0 [hu_HU] => Maya Játszópark [hu_HU_url] => maya-jatszopark [hu_HU_text] =>

Az Avalon Park a legkisebbekre is gondolva kiváló szórakozási lehetőséget nyújt a gyermekek számára Miskolctapolcán, a Barlangfürdőhöz közel, 2500 négyzetméteren megépített, egyedi, “maya dizájnnal” ellátott játszóparkban.


A különböző ügyességi, mászó- és ugráló elemek, csúszdák a különleges mozgásigénnyel rendelkező kicsik számára kiváló, biztonságos és változatos szórakozást biztosítanak. A játszópark az évszaknak megfelelő gyermek rendezvények széles, színes választékával (Húsvét, Majális, Gyereknap, Halloween, Mikulás) várja a látogatókat 0-99 éves korig.

maya-jatszopark

A játszóparkban gyermekmegőrző is igénybe vehető, illetve képzett animátorok gondoskodnak a gyerekek számára érdekes és élvezetes programról. Az egzotikus Maya Játszópark szülinapok, család rendezvények számára is kiváló helyszínül szolgál.

Ehhez a remek szórakozási lehetőséghez ajánljuk magunkat, a miskolctapolcai Hotel Aurora**** wellness szállodát, mint szállásadót.

Wellness csomagjainkat ellátással, wellness használattal tűzdeltük meg, így szállodánk kirándulásaik kiváló kiinduló pontja lehet.

[hu_HU_title] => Maya Játszópark [hu_HU_metakey] => maya park, maya játszópark, wellnes park, wellness szálloda, miskolctapolca park [hu_HU_metadescription] => A különböző ügyességi, mászó- és ugráló elemek, csúszdák a különleges mozgásigénnyel rendelkező kicsik számára kiváló, biztonságos és változatos szórakozást biztosítanak. [hu_HU_customscript] => [enable] => 1 [view] => 6254 [categorie] => Array ( [0] => 5 ) [date] => 2015-07-02 18:06:38 [date_public] => 2015-07-01 [date_start] => 2015-07-01 [date_end] => 0000-00-00 [image] => content/blog/maya_jatszopark_02.jpg [image_facebook] => [image_twitter] => [image_schema] => [highlight] => 0 [user_public] => 1 [related] => [menu_url] => ) )

Szeretne elsőként értesülni a legjobb csomagajánlatainkról és szeretné otthon is elkészíteni az éttermünk étlapján szereplő ételeket?


Iratkozzon fel hírlevelünkre, így nem csak elsőként értesülhet a legkedvezőbb ajánlatainkról, hanem azonnal elküldjük önnek a Chef-ünk ajánlatával készült legjobb Hotel Aurora**** recepteket, hogy otthon is elkészíthesse azokat.Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca