Mi az az infraszauna, hogyan kell használni

Mi az az infraszauna? 

A hagyományos szaunával ellentétben ezek a szaunák nem melegítik fel a levegőt körülöttünk. Tehát sokkal barátságosabb feltételek mellett tudunk nagyobb hatást elérni.

A sugárzó testek infravörös sugárzást ( elektromágneses sugárzást ) bocsátanak ki, amelyek közvetlenül az emberi testet melegítik fel. Ezek a sugarak behatolnak a test szöveteibe is, ezáltal megemelik a test belső hőmérsékletét – ebben rejlik a hatékonyságuk.  Az infraszauna kabin ideális hőmérséklete 40-60 Celsius fok közé tehető, tehát egy sokkal kellemesebb környezetben tudunk relaxálni.

Ennek következtében itt akár fél órát-negyven percet is el lehet tölteni kényelmesen. Éppen ezért ez kifejezetten alkalmas a hosszabb, rekreációs célú használatra.

Hogyan kell használni? Alapvető szabályok

  • Első használatkor törekedjünk arra, hogy alacsonyabb intenzitással és rövid ideig használjuk. Minden szervezet más, egyénenként változó, hogy ki és mennyit érez kellemesnek használatkor. Kezdésnek egy 30-40 Celsius fok ajánlott csak 10-15 percen át. A tapasztalatok azt mutatják, hogy 55-58 fokon 35-45 percet töltenek az emberek az infraszaunákban.

  • Megfelelő hidratáltság nélkül nem ajánlott a szauna használata. Mindenképpen fogyasszunk el egy jó nagy pohár vizet mielőtt a kabinba ülünk. Készítsünk be magunkkal vizet a kúrára, főleg, ha érzékenyek vagyunk a melegre. Az infraszaunába száraz testtel üljünk be. Ügyeljünk a különböző ásványi anyagok és víz pótlására szaunázás befejeztével.

  • Rosszullét esetén azonnal fejezzük be a szauna használatát. A szauna használat során rengeteget izzadunk rövid időn belül, ezáltal kerüljük a hirtelen felállást. Ezzel  csökkentjük a szédülés kockázatát.

  • A használatakor mindig terítsünk magunk alá egy törülközőt, ami az izzadtság felfogására szolgál.


Milyen előnyei vannak? 

  • Fokozzák a vérkeringést, kitágítja a véredényeket, segítik a lágy szövetek és az izmok gyógyulását, erősítik a szívizmokat, növekszik a szervezet teherbíró képessége
  • Fájdalomcsillapító hatásuk van: reumás ízületi gyulladás, hátfájás, isiász, lumbágó, fejfájás, görcsök, rándulások és más izom vagy csont bántalmak esetén.
  • Elősegíthetik a fogyást - akár 600-800 kalóriát is elégethet a szervezet, melynek nagy része víz, de nem elhanyagolható a zsírvesztés sem. Sporttal és megfelelő táplálkozással kombinálva nagyon hatékony zsírégető. 
  • A verejtékezés segít a méregtelenítésben, a testből segít kiüríteni a rákkeltő hatású nehézfémeket (ólom, higany, cink, nikkel és kadmium), valamint az alkoholt, a nikotint, a szódiumot, a kénsavat és a koleszterint.
  • Szívre gyakorolt passzív edzéshatás érhető el használatukkal - erősítik a kardiovaszkuláris rendszert.
  • Javítják a közérzetet, csökkentik a fáradtságot, jó hatással vannak a lelki egyensúlyunkra, segítenek a depresszió és a stressz leküzdésében.
  • Feszesebbé, szebbé válik a bőr, csökkentik vagy el is tüntethetik a bőrhibákat, valamint a cellulit, narancsbőr ellen is kiválóak

Mikor ne használjuk az infraszaunát? 

  • lázas megbetegedéskor
  • ittas állapotban
  • menstruációkor és vérzékenység esetén
  • ízületi- és izomgyulladás esetén
  • ha leégett a napon a bőre
  • várandós kismamák és szülés után 6 hétig
  • gyermekek (6 év felett is csak szülői felügyelettel).

Mi az az infraszauna és milyen előnyei vannak?

3 tipp a leghatékonyabb infraszauna használathoz

  1. A folyadék pótlás, ahogy említettük, nagyon fontos. Kifejezetten a magas ásványi anyag tartalmú ásványvizek használatát ajánljuk szaunázás előtt, alatt és után. Az ásványvizek között ásványi anyag tartalomban nagy különbségek lehetnek. Vizsgáljuk meg a palack hátoldalán lévő összetevőket, és magasabb ásványi anyagokat tartalmazó ásványvizet válasszunk.
  2. Kevesen tudják, hogy az egészséges emésztési folyamat minden egyes megszakítása, tehát az étkezési ciklusok közötti nassolás csökkenti az emberi szervezet energia szintjét, ráadásul gátolja a felhalmozódott zsír lebontását. Minden étkezés között tartsunk legalább 5 óra szünetet és így a szaunázás is hatékonyabban távolítja el a méreganyagokat.
  3. Infraszauna használata után minden esetben zuhanyozzunk le, ha van lehetőségünk rá. Izzadás után a bőr pórusai kitágulnak ezért, ha a szervezetünkből távozó méreganyagokat nem távolítjuk el a bőr felületéről könnyen vissza kerülhetnek testünkbe. Kerüljük a túl hideg vizet.

Az infraszauna egy kiváló alternatíva a hagyományos szaunázáshoz, különösen azok számára, akik érzékenyebbek a magas hőmérsékletre. A fent említett irányelvek és tippek betartásával biztonságosan és hatékonyan élvezhetjük az infraszauna nyújtotta egészségügyi előnyöket. Azonban mindig vegyük figyelembe saját egészségi állapotunkat és szükség esetén konzultáljunk orvossal a használat előtt.

Sok szeretettel várunk a Hotel Aurorában, ahol ki tudod próbálni a pihenés ezen formáját.

Mit adhat neked Miskolctapolca?

Egy lélegzetet a bükkfák öleléséből.

Ez az, amit a Bükk-vidék kérés nélkül ad minden alkalommal, mikor utad az Északi - középhegység  felé visz. Nagy területen elnyúló vad, háborítatlan természet.

Kiemelt csomagajánlataink

Senior csomag

Senior csomag

17.475 Ft / Fő / éj-től

Fedezze Fel a Hotel Aurora Exkluzív Senior Csomagját! Kedvezményes Árak Vasárnap és Péntek Között

A Hotel Aurora büszkén mutatja be különleges "Senior csomagját", amely kifejezetten a 55 év feletti vendégeink számára lett kialakítva.

Részletek
Aurora Pihentető Napok

Aurora Pihentető Napok

18.082 Ft / fő / éj-től

Használd ki a hét bármely napjának nyugalmát és pihenj Miskolctapolca közkedvelt szállodájában.

Részletek