Mi az a Nőnap?

A Nőnap egy olyan ünnep, amikor a nőket ünnepeljük, tiszteletteljesen emlékezünk meg róluk és az általuk elért eredményekről. Ez az ünnep különleges lehetőség arra, hogy kifejezzük szeretetünket, tiszteletünket és hálánkat azoknak a nőknek, akik fontos szerepet játszanak az életünkben, legyenek azok édesanyák, feleségek, barátok vagy akár munkatársak.

Nőnap

Hogyan alakult ki a Nőnap?

A Nőnap eredete több mint egy évszázadra nyúlik vissza. A 20. század elején indult ez a mozgalom, amikor a nők Észak-Amerikába és Európában kezdtek egyenlő jogokat követelni különösen a munka terén. 1909-ben ünnepelték az első nőnapot az Egyesült államokban, amely nem csak egy szimbolikus gesztus volt, hanem ezzel akarták felhívni a figyelmet a női jogokra. 1910-ben Koppenhágában a Nemzetközi Női Konferencián Clara Zetkin előterjesztette az ötletet, hogy ezt a napot világszinten ünnepeljék, amelybe 17 ország bele is egyezett, így 1911-ben a világon először volt több országban is nőnap. Ezután futótűzként terjedt el ez a nap, amely reményt és szolidaritást jelentett a nők számára világszerte. 

Magyarország a nőnapi felhíváshoz először 1913-ban csatlakozott, amikor az Országos Nőszervező Bizottság röplapokat osztott. A következő évben, 1914-ben már országszerte rendezvényeket szerveztek. A Rákosi-korszakban a nőnap ünneplése kötelezővé vált, és az eredetileg különböző időpontokban rendezett nőnapot 1948-tól szovjet mintára március 8-án tartották meg.

A nemzetközi nőnap színei

Tudtátok, hogy a nemzetközi nőnapnak saját színei vannak? Bizony! A  lila, a zöld és a fehér. A lila az igazságosságot és a méltóságot jelképezi, a fehér szín a tisztaságot, míg a zöld a reményt szimbolizálja.

Melyik nemzet melyik virágot ajándékozta nőnapon?

Nőnapon a hagyomány szerint a férfiak virággal, csokival, és egyéb apró ajándékokkal lepték meg anyjukat, feleségüket, barátnőjüket, testvérüket és kollégáikat. Hazánkban évtizedeken át a hóvirág volt ennek az ünnepnek a jelképe, egészen a védetté nyilvánításáig.

Oroszországban sárga tulipánt, a  franciáknál pedig ibolyát ajándékoztak ezen a napon a férfiak női szeretteiknek, ismerőseiknek! Olaszországban pedig a sárga mimóza volt ekkor a legkelendőbb virág! 

 Nőnapi virágok

Ünnepeljük hát őket, a csodás nőket a Hotel Aurorában is!

A Nőnap ünneplésekor fontos, hogy különleges módon fejezzük ki szeretetünket és tiszteletünket a nők iránt. A gyönyörű virágcsokrokon és ízletes csokoládékon túl meglephetjük a szeretett hölgyet egy kellemes kikapcsolódással is.

Egy szállodába való elutazás kiváló módja annak, hogy egy kis luxust és kényelmet ajándékozzunk a hölgyeknek, akik mindennapjaik során áldozatosan dolgoznak és gondoskodnak másokról.

Éppen ezért szállodánk különleges odafigyeléssel, kényeztető programokkal, apró ajándékkal várja nőnapon kedves vendégeit.

Ilyen például 20 perces fiatalító arc- és dekoltázsmasszázsunk, melyet most 20% kedvezménnyel, vagyis csupán 3900 Ft-ért biztosítunk. Ez a roppant kellemes masszázs ellazít és üdévé tesz, így nyújtva igazi kikapcsolódást. 

Különleges ajándékként minden hölgy vendégünknek egy kényeztető My Hsin-Ni Q10 kollagénes arcmaszkot, vagy egy My Hsin-Ni Aloe Vera +E- vitamin arcmaszkot készítünk be szobájába. 

Este Sándor Ferenc előadóművész fog mindenkit elkápráztatni fantasztikus saxofon előadásával. Garantált a meghitt hangulat, mely ideális a kikapcsolódásra és az együtt töltött idő kiélvezésére.

További kényeztetés képpen különleges nőnapi szaunaszeánsszal is készülünk, mely a Cherry, Pina Colada,és vörösbor felöntésektől válik igazán felejthetetlenné, egyedivé.

És végül, de nem utolsó sorban kifejezetten erre a napra megálmodott nőnapi koktéllal is igyekszünk kedveskedni vendégeink számára.

Kedves Urak! Itt a remek alkalom, hogy kifejezzétek hölgy szeretteitek iránt érzett szereteteteket, hálátokat, megbecsüléseteket. Lepjétek meg őket egy luxus hétvégével a Hotel Aurorában, ahol minden róluk és kényeztetésükről szól.

Mit adhat neked Miskolctapolca?

Egy lélegzetet a bükkfák öleléséből.

Ez az, amit a Bükk-vidék kérés nélkül ad minden alkalommal, mikor utad az Északi - középhegység  felé visz. Nagy területen elnyúló vad, háborítatlan természet.

Kiemelt csomagajánlataink

Senior csomag

Senior csomag

18.725Ft/fő/éjtől

Fedezze Fel a Hotel Aurora Exkluzív Senior Csomagját! Kedvezményes Árak Vasárnap és Péntek Között

A Hotel Aurora büszkén mutatja be különleges "Senior csomagját", amely kifejezetten a 55 év feletti vendégeink számára lett kialakítva.

Részletek
Bitcoin Miskolc Whale csomag

Bitcoin Miskolc Whale csomag

30.000 Ft / Fő / éj-től

Bitcoin Whale csomag: 

- Részvétel a konferencia előadásain, elszállásolás teljes ellátással és korlátlan édes, sós sütemény, üdítő, víz, kávé fogyasztással a kávészünetek alatt.

Részletek
Őszi wellness

Őszi wellness

20.225Ft/fő/éjtől

Búcsúztasd az őszt emlékezetes pillanatokkal a Hotel Aurorában! A természet színei és a halloweeni izgalom találkozásában különleges programok várják a család minden tagját.

Részletek