A Valentin-napot minden évben február 14-én tartjuk, amely az idők során a szeretet ünnepévé vált. A virágoktól, a plüssmacikon és csokoládékon keresztül egy romantikus vacsoráig, ezen a napon az emberek a szeretetüket fejezik ki párjuk, családjuk és barátaik iránt.

valentin nap

Történelme

Az utunk az Ókori Rómában kezdődik Lupercalia fesztiválján, amelyet február 13 és 15.-e között ünnepeltek. Ez az ünnep a termékenységről és az ősz eljövetelének ünnepléséről szólt. A fiatal fiúk a városban szaladgálva kergették a lányokat, miközben kecskebőrrel csapkodták őket, hiszen úgy tartották, hogy ettől lesznek termékenyebbek. Ez az idő a boldog ünneplésé volt. De hogyan is lett ebből a mai modern Valentin-nap ?

Ahogy a kereszténység elterjedt a Római Birodalomban, rengeteg pogány szokás átalakult vagy lecserélték Keresztény hiedelmekre. Az 5. században Gelasius pápa Február 14.ét Szent Valentin-napjának hirdette ki. Ez jelentette a kezdetét a Valentin-napnak vagyis a szeretet ünnepének.

De ki is volt Szent Valentin és miért hozzá kötődik ez a nap?

Több legenda is létezik, amelyben Szent Valentinról tudunk meg dolgokat.

Az egyik legnépszerűbb legenda, hogy Valentin titokban esküdte össze az Ókori Rómában az embereket amikor Claudius császár megtiltotta a fiatal férfiak házasodását, abban a hitben hogy az egyedülálló férfiak jobb katonák lesznek. Azonban Valentin ellenszegülése a bebörtönzéséhez, majd kivégzéséhez vezetett.

Egy másik legenda viszont azt sugallja, hogy Valentin a börtönbe beleszeretett a börtönőr lányába. Kivégzése előtt peig írt egy levelet, amelyet úgy írt alá, hogy “ a Te Valentinod”, amely azóta egy olyan kifejezés lett, amely ma is él a Valentin köszöntőkben. Bár nem világos, hogy ezek közül melyik legenda igaz, ha igaz is valamelyik, de Szent Valentin a szerelem szimbólumává vált, amely a Valentin-nap kialakulásához vezetett.

valentin nap ajandekok

A különböző ajándékoknak tudtátok, hogy különböző jelentésük van?

A rózsáknál például, minden szín üzenetet hordoz: a vörös rózsa a szerelmet és a szenvedélyt, a rózsaszín a csodálatot, a fehér pedig a tisztaságot és az új kezdeteket szimbolizálja.

A szerelmes levelek és kártyák cseréjének hagyománya a 17. században vált népszerűvé, de a viktoriánus korszakban kezdték a nyomtatott kártyák felváltani a kézzel írt jegyzeteket.

A 19. század végén csokoládét adtak a keverékhez, köszönhetően a csokoládégyártás fejlődésének.

A különböző nemzeteknek is saját hagyományaik vannak ezen a napon

Japánban a Valentin-napot egyedülálló módon tartják meg. A nők csokoládét adnak a férfiaknak február 14-én. Ezeket a csokoládékat „Giri-choco” néven ismerik, amelyet férfi kollégáknak és barátoknak adnak, és „Honmei-choco”-nak, amelyet egy barátnak, szeretőnek vagy férjnek tartanak fenn.

A Valentin-nap viszonylag új fogalom Dániában. A barátok és a kedvesek kicserélik a „hóvirágnak” nevezett, préselt fehér virágokat. Ezenkívül a férfiak névtelenül vicces verseket vagy „gaekkebrev” néven rímelő szerelmes jegyzeteket küldenek a nőknek.

Legyen szó egy romantikus vacsoráról, egy hangulatos éjszakáról, a Valentin nap a szerelem erejéről és sokoldalúságáról tanúskodik.

Gyertek el február 14-én a Hotel Aurorába, ugyanis varázslatos hangulattal, különféle afrodiziákumokat tartalmazó különleges vacsorával, csábító koktélokkal, ízletes borokkal, és kényeztető virágos szaunaszeánszokkal várunk Titeket!

Boldog Valentin napot mindenkinek!

Mit adhat neked Miskolctapolca?

Egy lélegzetet a bükkfák öleléséből.

Ez az, amit a Bükk-vidék kérés nélkül ad minden alkalommal, mikor utad az Északi - középhegység  felé visz. Nagy területen elnyúló vad, háborítatlan természet.

Kiemelt csomagajánlataink

Senior csomag

Senior csomag

17.475 Ft / Fő / éj-től

Fedezze Fel a Hotel Aurora Exkluzív Senior Csomagját! Kedvezményes Árak Vasárnap és Péntek Között

A Hotel Aurora büszkén mutatja be különleges "Senior csomagját", amely kifejezetten a 55 év feletti vendégeink számára lett kialakítva.

Részletek
Aurora Pihentető Napok

Aurora Pihentető Napok

18.082 Ft / fő / éj-től

Használd ki a hét bármely napjának nyugalmát és pihenj Miskolctapolca közkedvelt szállodájában.

Részletek