Járja körbe szállodánkat az otthonából!

Megnézem | >

3d

Lillafüredi kisvasút

A kisvasút az Észak-Kilián városrésztől Lillafüred érintésével Garadnáig közlekedik 14 km hosszon. A keskeny nyomtávú erdei vasútvonal az ország egyik legnagyobb vasúti viaduktján (64 m hosszú és 20 m magas), két alagúton, és a festői szépségű Hámori-tó partja mentén vezet a pisztrángkeltetőjéről híres Garadnáig, érintve az ország legrégebbi, máig működőképes ipari műemlékét, az újmassai őskohót.


Egész évben közlekedő szerelvények télen zárt, fűtött kocsikkal üzemelnek. Nyári időszakban hétvégenként, illetve csoportos megrendelés esetén egy másik szárnyvonalon Mahócáig, a kedvelt bükki kirándulóhelyig is közlekedik a kisvasút.

lillafured-kisvasut

A korábbi évekhez hasonlóan, a 2015-ös évben is számos programmal várják majd a kisvasutak és a Börzsöny szerelmeseit. Jut majd program kicsiknek és nagyoknak egyaránt tavasztól télig. A tervezett programok a következőek:

  • Július 25: a Kemencei Erdei Múzeumvasút napja (egész napos programok Kemencén, különvonatozás...)
  • Augusztus 20: Szent István ünnepe, 4 napos hosszú hétvége, vonatközlekedés az ünnep minden napján
  • Szeptember 19: szarvasbőgés hallgató esti különvonat
  • Szeptember 26: Turizmus világnapja (vezetett túrák)
  • Október 4: Állatok világnapja (kutyák ingyenesen utazhatnak a kisvasúton)
  • December 5: Mikulás-napi vonatozás (a gyermekeknek ajándékot hoz a Mikulás, játszóház és vonatozás a téli Börzsönyben)
  • December 31: vonatozás egész nap és Szilveszter éjszakáján különvonat indul 2016-ba

A mai kornak megfelelően ki ne szeretne eltölteni programokkal teli, élményekben gazdag napokat?

Ki ne szeretne egy ilyen nap után egy wellness szállodában kikapcsolódni? A mi feladatunk, hogy - miután a közelben lévő attrakciókat, látványosságokat felderítette - megfelelő kényeztetést, pihenést, kikapcsolódást nyújtsunk mindenki számára.

Különböző wellness szolgáltatásokkal, kifogástalan kiszolgálással, kedves személyzettel, ínycsiklandozó fogásokkal várja wellness hotelünk minden kedves vendégünket. Szemezgessek akciós wellness csomagajánlatainkból, és válassza ki az
Önnek legmegfelelőbbet!

Szeretne elsőként értesülni a legjobb csomagajánlatainkról és szeretné otthon is elkészíteni az éttermünk étlapján szereplő ételeket?


Iratkozzon fel hírlevelünkre, így nem csak elsőként értesülhet a legkedvezőbb ajánlatainkról, hanem azonnal elküldjük önnek a Chef-ünk ajánlatával készült legjobb Hotel Aurora**** recepteket, hogy otthon is elkészíthesse azokat.Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca
Aurora Hotel Miskolctapolca