A turisztikai szektor szakértői szerint a változatos programlehetőségek és a különleges látnivalók vonzzák ide a látogatókat, és az idei évben különösen sok külföldi turista fedezte fel ezt a csodálatos helyet.

barlangfurdo

A Miskolctapolcai Barlangfürdő, a Zsófia kilátó, a Lillafüredi vízesés, a Herman Ottó Múzeum, az őspark, az állatkert, a Horváth-tető és a belváros mind-mind olyan helyszínek, amelyeket a turisták kihagyhatatlan célpontként tartanak számon.

A Központi Statisztikai Hivatal kimutatásai szerint 2022-ben Miskolc a vidéki úti célok között a 12. helyen állt, de ha csak a belföldi turistákat nézzük, a város a nyolcadik helyre került.

A város sokszínűsége és különleges látnivalói miatt sok turista választja úticélul. Miskolc olyan városokat is maga mögé utasított, mint Győr, Nyíregyháza, Sopron vagy Pécs. Bár a legtöbb látogató továbbra is belföldről érkezik, az idei évben egy új trend is kibontakozott.

barlang

Orosz Eszter, a MIDMAR Kft. ügyvezetője szerint a legtöbb látogató továbbra is a fővárosból és annak környékéről érkezik, de a város a régió más részeiről is egyre népszerűbb. Az Alföldről és a Dunántúlról is egyre többen választják Miskolcot úticélul.

Az idei év különlegessége, hogy egyre több külföldi turista is felfedezte Miskolcot. Főként lengyelek, szlovákok, csehek, németek és izraeliek látogattak el ide. A Tourinform Irodában júliusban 34 különböző országból érkeztek turisták.

Orosz Eszter optimistán tekint a jövőbe és reméli, hogy 2023 is sikeres év lesz Miskolc számára. A szállás.hu adatai is ezt támasztják alá, hiszen Miskolctapolca a legnépszerűbb magyar úticélok között van. Ha az észak-magyarországi úticélokat vesszük alapul, Miskolctapolca Eger után a második legnépszerűbb, megelőzve olyan helyeket, mint Egerszalók, Szilvásvárad vagy Bogács.

Összességében elmondható, hogy Miskolctapolca és Miskolc egyaránt remek választás a belföldi és külföldi turisták számára. A város és környéke számos különleges látnivalóval és programlehetőséggel várja a látogatókat.

Mit adhat neked Miskolctapolca?

Egy lélegzetet a bükkfák öleléséből.

Ez az, amit a Bükk-vidék kérés nélkül ad minden alkalommal, mikor utad az Északi - középhegység  felé visz. Nagy területen elnyúló vad, háborítatlan természet.

Kiemelt csomagajánlataink

Senior csomag

Senior csomag

17.475 Ft / Fő / éj-től

Fedezze Fel a Hotel Aurora Exkluzív Senior Csomagját! Kedvezményes Árak Vasárnap és Péntek Között

A Hotel Aurora büszkén mutatja be különleges "Senior csomagját", amely kifejezetten a 55 év feletti vendégeink számára lett kialakítva.

Részletek
Aurora Pihentető Napok

Aurora Pihentető Napok

18.082 Ft / fő / éj-től

Használd ki a hét bármely napjának nyugalmát és pihenj Miskolctapolca közkedvelt szállodájában.

Részletek