Mi az a Nőnap?

A Nőnap egy olyan ünnep, amelyben a nőket ünneplik, tiszteletteljesen emlékeznek meg róluk és az általuk elért eredményekről. Ez az ünnep különleges lehetőség arra, hogy kifejezzük szeretetünket, tiszteletünket és hálánkat azoknak a nőknek, akik fontos szerepet játszanak az életünkben, legyenek azok édesanyák, feleségek, barátok vagy akár munkatársak.

Nőnap

Hogyan alakult ki a Nőnap?

A Nőnap eredete több mint egy évszázadra nyúlik vissza. A 20. század elején indult ez a mozgalom, amikor a nők Észak-Amerikába és Európában kezdtek egyenlő jogokat követelni különösen a munka terén. 1909-ben ünnepelték az első nőnapot az Egyesült államokban, amely nem csak egy szimbolikus gesztus volt, hanem ezzel akarták felhívni a figyelmet a női jogokra. 1910-ben Koppenhágában a Nemzetközi Női Konferencián Clara Zetkin előterjesztette az ötletet, hogy ezt a napot világszinten ünnepeljék, amelybe 17 ország bele is egyezett, így 1911-ben a világon először volt több országban is nőnap. Ezután futótűzként terjedt el ez a nap, amely reményt és szolidaritást jelentett a nők számára világszerte.

Magyarország a nőnapi felhíváshoz először 1913-ban csatlakozott, amikor az Országos Nőszervező Bizottság röplapokat osztott. A következő évben, 1914-ben már országszerte rendezvényeket szerveztek. A Rákosi-korszakban a nőnap ünneplése kötelezővé vált, és az eredetileg különböző időpontokban rendezett nőnapot 1948-tól szovjet mintára március 8-án tartották meg.

A Nemzetközi Nőnap színei

Tudtátok, hogy a nemzetközi nőnapnak saját színei vannak? Bizony! A lila, a zöld és a fehér. A lila az igazságosságot és a méltóságot jelképezi, a fehér szín a tisztaságot, míg a zöld a reményt szimbolizálja.

Melyik nemzet melyik virágot ajándékozta nőnapon?
Nőnapon a hagyomány szerint a férfiak virággal, csokival, és egyéb apró ajándékokkal lepték meg anyjukat, feleségüket, barátnőjüket, testvérüket és kollégáikat. Hazánkban évtizedeken át a hóvirág volt ennek az ünnepnek a jelképe, egészen a védetté nyilvánításáig.

Oroszországban sárga tulipánt, a franciáknál pedig ibolyát ajándékoztak ezen a napon a férfiak női szeretteiknek, ismerőseiknek! Olaszországban pedig a sárga mimóza volt ekkor a legkelendőbb virág!

Nőnapi csokor

Ünnepeljük hát őket, a csodás nőket a Hotel Aurorában is!

A Nőnap ünneplésekor fontos, hogy különleges módon fejezzük ki szeretetünket és tiszteletünket a nők iránt. A gyönyörű virágcsokrokon és ízletes csokoládékon túl meglephetjük a szeretett hölgyet egy kellemes kikapcsolódással is.

Egy szállodába való elutazás kiváló módja annak, hogy egy kis luxust és kényelmet ajándékozzunk a hölgyeknek, akik mindennapjaik során áldozatosan dolgoznak és gondoskodnak másokról.

Éppen ezért szállodánk különleges odafigyeléssel, kényeztető programokkal, apró ajándékkal várja nőnapon kedves vendégeit.

Ilyen például 20 perces fiatalító arc- és dekoltázsmasszázsunk, melyet most 20% kedvezménnyel, vagyis csupán 3900 Ft-ért biztosítunk. Ez a roppant kellemes masszázs ellazít és üdévé tesz, így nyújtva igazi kikapcsolódást.

Különleges ajándékként minden hölgy vendégünknek egy kényeztető My Hsin-Ni Q10 kollagénes arcmaszkot, vagy egy My Hsin-Ni Aloe Vera +E- vitamin arcmaszkot készítünk be szobájába.

Este Sándor Ferenc előadóművész fog mindenkit elkápráztatni fantasztikus saxofon előadásával. Garantált a meghitt hangulat, mely ideális a kikapcsolódásra és az együtt töltött idő kiélvezésére.

További kényeztetés képpen különleges nőnapi szaunaszeánsszal is készülünk, mely a Cherry, Pina Colada,és vörösbor felöntésektől válik igazán felejthetetlenné, egyedivé.

És végül, de nem utolsó sorban kifejezetten erre a napra megálmodott nőnapi koktéllal is igyekszünk kedveskedni vendégeink számára.

Kedves Urak! Itt a remek alkalom, hogy kifejezzétek hölgy szeretteitek iránt érzett szereteteteket, hálátokat, megbecsüléseteket. Lepjétek meg őket egy luxus hétvégével a Hotel Aurorában, ahol minden róluk és kényeztetésükről szól.

Why relax in Miskolctapolca?

A breath from the embrace of the beech trees.

This is what the Bükk region gives you every time you make your way to the North Central Mountains. Wild, undisturbed nature stretching over a large area.

Our special package offers

Aurora Rapid csomag

Aurora Rapid csomag

Aurora Relaxing Days

Aurora Relaxing Days

From 18.082 HUF / person / night

Take advantage of the tranquility of everyday life or weekends and relax in our popular hotel in Miskolctapolca.

Details