Közösségi kerékpáros esemény a Hotel Atlantis és a Hotel Aurora szervezésében

Közösségi kerékpáros esemény a Hotel Atlantis és a Hotel Aurora szervezésében

Társadalmi közösségvállalás és sporttámogatás

A társadalmi közösségvállalás kiemelkedően fontos a Hotel Aurora és a Hotel Atlantis esetében is. Célunk, hogy aktívan hozzájáruljunk közösségünk jólétéhez és fejlődéséhez.

The European University Games will be held at the University of Miskolc

The European University Games will be held at the University of Miskolc

Hungary’s first four-star hotel where you can pay with Bitcoin.

Hungary’s first four-star hotel where you can pay with Bitcoin.

"The world is constantly changing, and we want to lead the way in adopting the latest technological advancements. We believe that an independent, inflation-free digital financial system can have a positive impact on society, so from now on, our guests can pay for our services in an even more convenient and modern way."

The beneficial effects of the Finnish sauna on the human body

The beneficial effects of the Finnish sauna on the human body

Miskolc attractions - Diósgyőr Castle

Miskolc attractions - Diósgyőr Castle

Attractions in Miskolc - The wonderful Cave Bath in Miskolctapolca

Attractions in Miskolc - The wonderful Cave Bath in Miskolctapolca

Poetry Day - a celebration of the art of words

Poetry Day - a celebration of the art of words

Nőnapi tények, érdekességek

Nőnapi tények, érdekességek

Minden év március 8-án ünnepeljük a Nőnapot világszerte, egy olyan napot, amely a nők tiszteletéről és elismeréséről szól. De mi is pontosan a Nőnap, és miért olyan fontos a világ számára?

Mi is az a Valentin-Nap és hogyan alakult ki?

Mi is az a Valentin-Nap és hogyan alakult ki?

Elgondolkodtál már azon, hogy vajon honnan is indult ki a Valentin-nap? Esetleg, hogy más országokban milyen szokások vannak ezen a napon? Ebben a bejegyzésben most megmutatjuk, hogy milyen történelmi jelentősége van a Valentin-napnak és néhány érdekes tényt is róla. 

Valentin-napot minden évben február 14.-én tartunk, amely az idők során a szeretet ünnepévé vált. A virágoktól, a plüssmacikon és csokoládékon keresztül egy romantikus vacsoráig, ezen a napon az emberek a szeretetüket fejezik ki párjuk, családjuk és barátaik iránt. 

valentin nap

Történelme

Az utunk az Ókori Rómában kezdődik Lupercalia fesztiválján, amelyet február 13 és 15.-e között ünnepeltek. Ez az ünnep a termékenységről és az ősz eljövetelének ünnepléséről szólt. A fiatal fiúk a városban szaladgálva kergették a lányokat, miközben kecskebőrrel csapkodták őket, hiszen úgy tartották, hogy ettől lesznek termékenyebbek. Ez az idő a boldog ünneplésé volt.  De hogyan is lett ebből a mai modern Valentin-nap ? 

Ahogy a kereszténység elterjedt a Római Birodalomban, rengeteg pogány szokás átalakult vagy lecserélték Keresztény hiedelmekre. Az 5. században Gelasius pápa Február 14.ét Szent Valentin-napjának hirdette ki. Ez jelentette a kezdetét a Valentin-napnak vagyis a szeretet ünnepének. 

De ki is volt Szent Valentin és miért hozzá kötődik ez a nap? 

Több legenda is létezik, amelyben Szent Valentinról tudunk meg dolgokat. 

Az egyik legnépszerűbb legenda, hogy Valentin titokban esküdte össze az Ókori Rómában az embereket amikor Claudius császár megtiltotta a fiatal férfiak házasodását, abban a hitben hogy az egyedülálló férfiak jobb katonák lesznek. Azonban Valentin ellenszegülése a bebörtönzéséhez, majd kivégzéséhez vezetett. 

Egy másik legenda viszont azt sugallja, hogy Valentin a börtönbe beleszeretett a börtönőr lányába. Kivégzése előtt peig írt egy levelet, amelyet úgy írt alá, hogy “ a Te Valentinod”, amely azóta egy olyan kifejezés lett, amely ma is él a Valentin köszöntőkben. Bár nem világos, hogy ezek közül melyik legenda igaz, ha igaz is valamelyik, de Szent Valentin a szerelem szimbólumává vált, amely a Valentin-nap kialakulásához vezetett.

valentin nap ajandek

A különböző ajándékoknak tudtátok, hogy különböző jelentésük van?

A rózsáknál például, minden szín üzenetet hordoz: a vörös rózsa a szerelmet és a szenvedélyt, a rózsaszín a csodálatot, a fehér pedig a tisztaságot és az új kezdeteket szimbolizálja.

A szerelmes levelek és kártyák cseréjének hagyománya a 17. században vált népszerűvé, de a viktoriánus korszakban kezdték a nyomtatott kártyák felváltani a kézzel írt jegyzeteket. 

A 19. század végén csokoládét adtak a keverékhez, köszönhetően a csokoládégyártás fejlődésének.

A különböző nemzeteknek is saját hagyományaik vannak ezen a napon

Japánban a Valentin-napot egyedülálló módon tartják meg. A nők csokoládét adnak a férfiaknak február 14-én. Ezeket a csokoládékat „Giri-choco” néven ismerik, amelyet férfi kollégáknak és barátoknak adnak, és „Honmei-choco”-nak, amelyet egy barátnak, szeretőnek vagy férjnek tartanak fenn. 

A Valentin-nap viszonylag új fogalom Dániában. A barátok és a kedvesek kicserélik a „hóvirágnak” nevezett, préselt fehér virágokat. Ezenkívül a férfiak névtelenül vicces verseket vagy „gaekkebrev” néven rímelő szerelmes jegyzeteket küldenek a nőknek.

Legyen szó egy romantikus vacsoráról, egy hangulatos éjszakáról, a Valentin nap a szerelem erejéről és sokoldalúságáról tanúskodik. 

Gyertek el február 14-én a Hotel Aurorába, ugyanis varázslatos hangulattal, különféle afrodiziákumokat tartalmazó különleges vacsorával, csábító koktélokkal, ízletes borokkal, és kényeztető virágos szaunaszeánszokkal várunk Titeket!

Boldog Valentin napot mindenkinek!

What is an infrared sauna, how to use it and what are its advantages?

What is an infrared sauna, how to use it and what are its advantages?

Why relax in Miskolctapolca?

A breath from the embrace of the beech trees.

This is what the Bükk region gives you every time you make your way to the North Central Mountains. Wild, undisturbed nature stretching over a large area.

Our special package offers

Senior package

Senior package

Aurora Summer Days

Aurora Summer Days

From 23.995.- / 1 person / 1 night

Everyone is looking forward to summer. The fatigue of the whole year can be taken for a longer period of time, a long weekend is not enough. These holidays offer not only rest and relaxation, but also lifelong experiences that we are happy to mention on the other days of the year.

Details